Καθαρισμοί ρεμάτων του Δυτικού Τομέα Αθηνών από τα συνεργεία της Περιφέρειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 13 Ιανουαρίου 2021

«Καθαρισμοί ρεμάτων του Δυτικού Τομέα Αθηνών από τα συνεργεία της Περιφέρειας, υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκου».

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Παρατηρητηρίου Καθαρισμού των Ρεμάτων της Περιφέρειας Αττικής, με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποιούν με εντατικούς ρυθμούς καθαρισμούς στα ρέματα της Δυτικής Αθήνας και ειδικότερα σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Επιπρόσθετα, διενεργούνται έλεγχοι σε επικίνδυνα σημεία των ρεμάτων για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων και την άμεση αποκατάστασή τους για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών αυτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος με τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια, επέβλεψε τις εργασίες των αρμόδιων συνεργείων σε ρέματα της Δυτικής Αθήνας και υπογράμμισε την αναγκαιότητα του προληπτικού καθαρισμού των κοιτών των ρεμάτων για την αποφυγή κινδύνων πλημμύρας. Επισήμανε πως τα έργα που σχετίζονται με τη ασφάλεια της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους πρέπει να εκτελούνται με αρτιότητα, ταχύτητα και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με συνέπεια, δέσμευση και με αίσθημα καθήκοντος εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να προστατεύουμε τη Δυτική Αθήνα, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία υγειονομικής κρίσης.