Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος για το προαύλιο του 12ου Νηπιαγωγείου…

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου δημοσιεύσαμε κείμενο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλη Γιάγκα, στο οποίο έκανε αναφορά στο απαράδεκτο προαύλιο του 12ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας.

Εχθές Δευτέρα ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος μας έστειλε επιστολή σχετικά με το προαύλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε ήδη και σε άλλες ιστοσελίδες.

Η επιστολή Σωτηρόπουλου:

“Οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι τους σήμερα βρήκαν όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών κτηρίων και των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας και έτοιμες να τους υποδεχθούν για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί.

Στα σχολεία της πόλης μας που δικαίως θεωρούνται από τα καλύτερα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αττικής, έχει τοποθετηθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, έχει προβλεφθεί επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμός και υλικά καθαριότητας ενώ από σήμερα διανέμονται και μάσκες.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να καταφύγουν σε έναν ρεβανσισμό γεμάτο ρηχότητα, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποδομήσουν το έργο της δημοτικής αρχής. Άλλωστε τι άλλο εκτός από βαθύ οίκτο μπορεί να προκαλεί η αδυναμία κάποιων να ξεφύγουν από λαϊκισμούς και φτηνούς πολιτικαντισμούς;

Συμπάσχω ειλικρινά με το δράμα του επικεφαλής δημοτικής παράταξης, που τρώγεται με τα ρούχα του, με επιχείρημα ουδέν. Κι όταν λείπουν τα επιχειρήματα ανασύρει τι άλλο; ξανά και ξανά τα ίδια, για τα οποία ήδη έχει επιληφθεί η δημοτική αρχή.

Πάμε λοιπόν να ξανά-εξηγήσουμε ότι το έργο για το 12ο νηπιαγωγείο – και όχι μόνο- έχει δρομολογηθεί και πρόκειται σύντομα να ανατεθεί σε εργολάβο, με την αναγκαία χρονοτριβή που επέβαλε η πανδημία, αλλά κι η επιθυμία να γίνει η ανάθεση με νόμιμο τρόπο. Ούτε θα επαναλάβουμε τις κακοτεχνίες των προηγούμενων, ούτε θα καταφύγουμε σε απευθείας αναθέσεις που θίγουν το κύρος και την υπόληψη της δημοτικής αρχής όπως γινόταν. Την αγάπη και τη φροντίδα για τα παιδιά, του δημάρχου Λάμπρου Μίχου προσωπικά και των συνεργατών του, κανείς δημότης δεν έχει αμφισβητήσει. Όχι μόνο γιατί την δηλώνει ο ίδιος ο δήμαρχος απ’ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, αλλά κυρίως, γιατί την αποδεικνύει συνεχώς έμπρακτα.

Ο κύριος αυτός, όμως, αυτά τα γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα. Τον βολεύουν τώρα, το συνηθίζει άλλωστε να κάνει αναρτήσεις σε φιλικές του ιστοσελίδες με παχιά λόγια.

Η τωρινή δημοτική αρχή παράγει έργο κι αυτό ενοχλεί κάποιους όπως και τους επίδοξους «συνεργάτες» τους. Ο Λάμπρος Μίχος είναι δίπλα στους μαθητές κι εκπαιδευτικούς όχι με φανφάρες, αλλά με σηκωμένα μανίκια. Η πόλη μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά και δουλεύουν σκληρά, όχι μόνο για τα δικά τους παιδιά, αλλά για τα παιδιά όλων .

Ας έχουμε όλοι μας μια καλή και όμορφη χρονιά και επιπλέον για όσους το όνειρο της μεταξύ τους συνδιοίκησης χάθηκε σαν τις παλιές αγάπες είθε να τα καταφέρουν να είναι ουσιαστικότεροι στις παρεμβάσεις τους το νέο έτος.

Σωτηρόπουλος Δημήτρης

Αντιδήμαρχος παιδιού”