Ελένη Σταύρου … και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Η οπισθοδρόμηση δεν έχει τέλος


Με προχθεσινό Προεδρικό Διάταγμα η Κυβέρνηση προχώρησε σε περαιτέρω υποβάθμιση της άλλοτε “Γενικής Γραμματείας Ισότητας” που πλέον μετονομάστηκε σε “Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων”.

Το γεγονός αυτό αλλοιώνει το πνεύμα της Γεν. Γραμματείας, την απομακρύνει από την διεκδίκηση της ισότητας των φύλων και την συνδέει με το δημογραφικό πρόβλημα και την ακροδεξιά αντίληψη για το ρόλο της γυναίκας στην αναπαραγωγή.

Η άλλοτε “Γενική Γραμματεία Ισότητας” που ιδρύθηκε το 1985 από την Κυβέρνηση της αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου, ως αυτοτελής Υπηρεσία υπαγόμενη στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης, είδε λαμπρές μέρες την περίοδο 2009 -2011 με τη δημιουργία δομών σε όλη τη χώρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Το 2019 έμελλε να υποβαθμιστεί για πρώτη φορά από τη σημερινή Κυβέρνηση με τη μεταφορά της από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τη μετονομασία της σε «Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων».

Μια ακόμη απόδειξη για το τι σημαίνει δεξιά πολιτική και τι σημαίνει Ενεργή Συμμετοχή.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ