Τον Μάρτιο η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής νούμερο 6 – 400 χιλιάδες οι δικαιούχοι

Σε 400.000 χιλιάδες υπολόγισε τους δικαιούχους της Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ο χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στις τρεις πρώτες δόσεις του μέτρου προκειμένου να εξισωθεί με τις επόμενες σε ότι αφορά το ποσό που δεν θα επιστραφεί (το 50%) περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.

Όπως είπε με τα σημερινά δεδομένα προγραμματίζεται ακόμα μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η νο 6 η οποία θα διατεθεί το Μάρτιο με βάση τα εισοδήματα Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση σε ότι αφορά τα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για το μήνα Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί να γίνει πληρωμή Δεκεμβρίου εντός Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά το αφορολόγητο όριο που χτίζεται με το πλαστικό χρήμα ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση.

Ο υπουργός άφησε παράθυρο για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σε ότι αφορά τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

πηγή: Dealnews