Παραδομένοι άνθρωποι, πιστοί σε σωτήρες (Γράφει η Χριστιάνα Κρεββατά)

“Είμαστε από διαφορετικούς κόσμους”. Αυτό είναι που μας διαχωρίζει. Αυτή είναι η διαφορά μας. Είναι ακριβώς αυτό που δεν θέλουν να κατανοήσουν οι “πρωτάρηδες”. Δεν πρόκειται για καμία εμπάθεια, για καμία οργή. Κάθε ελεύθερος και νοήμων πολίτης θα συμφωνούσε σε αυτό.

Επεξηγηματικά, εμείς δεν αναζητούμε κανέναν “μέγα” και κανέναν “σωτήρα”.

Για εμάς, δήμαρχος δεν νοείται κάποιος θεόσταλτος με υπερδυνάμεις στον οποίο θα παραδοθούμε για να μας σώσει από τον “βούρκο”, στον οποίο έχουμε πέσει.

Δεν είμαστε υποτελείς, δεν είμαστε υποδουλωμένοι στον… μεγάλο!

Είμαστε ελεύθεροι πολίτες με δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα έκφρασης, όχι υπήκοοι σε κάποιο βασίλειο. Γι’ αυτό, δίπλα μας θέλουμε συνοδοιπόρους που μας υπολογίζουν, μας ακούν, μας σέβονται και δεν μας απαξιώνουν. Ισότιμους με μας. Απλούς κι αληθινούς χωρίς στέμματα, χωρίς σκήπτρα, χωρίς αυλικό προσωπικό.

Τόσο απλή η διαφορά μας! Η εικόνα που έχετε εσείς για τους κατοίκους και την πόλη μας και το σκεπτικό με το οποίο βαδίζετε και χαράζετε την πορεία σας, σε αντιδιαστολή με την εικόνα και το σκεπτικό το δικό μας.

2021 έχουμε… δεν νομίζω ότι (πρέπει να) συμβαδίζουν αυτά τα δύο μαζί. Οι σωτήρες ανήκουν σε άλλη εποχή. Οι καιροί άλλαξαν, μην μένετε πίσω!

Χριστιάνα Κρεββατά