Αγιάσθηκαν τα νερά – Οι καλικάντζαροι έφυγαν; – Αρκετοί πιστοί στους Ναούς

Με πανηγυρικό χαρακτήρα, αλλά τηρώντας τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εντός των Ναών έγινε η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των υδάτων στην πόλη μας.

Με τη σημερινή λαμπρή εορτή της Χριστιανοσύνης ολοκληρώθηκε το εορταστικό δωδεκαήμερο.

Αρκετοί πιστοί συμπολίτες μας, αγνοώντας την απόφαση της Κυβέρνησης παραβρέθηκαν στους Ναούς της πόλης μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το πολιτικό προσωπικό της πόλης μας (Δημοτική αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι)  με ελάχιστες εξαιρέσεις, εφάρμοσε την κυβερνητική απόφαση και δεν παρέστη στις εκκλησίες.

Η αστυνομία παρότι παρακολουθούσε την κίνηση, δεν επενέβη για ελέγχους, ακόμα κι όταν υπήρχε συνωστισμός, εκτός των ναών, σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Θεία λειτουργία και αγιασμός των υδάτων, πραγματοποιήθηκε στους Ι. Ν.  Παναγίας Ελεούσας,  Προφήτη Ηλία,  Αγίας Βαρβάρας και Αγίων Αναργύρων.

Μετά από επιθυμία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Αλεξίου, δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό των Ναών, κατά τη θεία Λειτουργία. Επίσης χρειάζεται να διευκρινίσουμε πως οι φωτογραφίες από τους προαύλιους χώρους τους είναι τραβηγμένες διαφορετικές στιγμές  και δεν είναι ενδεικτικές από τον αριθμό των πιστών που παρέστησαν σε αυτούς.