Επανήλθε ο κ. Παρασκευάς με νέα επιστολή προς τον κ. Πουλάκη (εφημερίδα “δικαιοσύνη”)

Δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες επιστολή του κ. Νίκου Παρασκευά, η οποία απευθύνονταν στην εφημερίδα “δικαιοσύνη” και στάλθηκε και σε εμάς για δημοσίευση.

Όσοι παρακολουθήσατε τη συνέχεια, η εφημερίδα “δικαιοσύνη” απαντώντας σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της παράταξης του κ. Μιχάλη Γιάγκα αναφέρθηκε  στον κ. Παρασκευά, χωρίς όμως να τον κατονομάσει και εκείνος επανέρχεται πάλι με νέα επιστολή του, την οποία μας έστειλε προς δημοσίευση ξανά.

Η νέα επιστολή του κ. Παρασκευά έχει ως εξής:

“Κύριε Πουλάκη καλή χρονιά,

Επειδή σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, απαντώντας σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Δυνατή Πόλη», αναφέρεστε στη μετριότητά μου οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

1. Δεν είχα και δεν έχω καμιά απαίτηση να δημοσιευθεί η επιστολή που σας απέστειλα πριν λίγες μέρες ορμώμενος από κάποιο δημοσίευμά σας που με ενόχλησε ως επαγγελματία και ως άνθρωπο. Η ευθύνη της δημοσίευσης η μη είναι δική σας και εσάς αποκλειστικά χαρακτηρίζει.

2. Το γνωστό έντυπο που αναφέρετε ότι απασχολούμαι είναι η Κυριακάτικη Εφημερίδα «το Παρόν» και δεν ανήκει σε κανένα συγκρότημα με η χωρίς εισαγωγικά

3. Θα παρακαλούσα να μην με αποκαλείτε στο μέλλον συνάδελφο γιατί με προσβάλει. Άτομα που μετέρχονται τις δικές σας μεθοδεύσεις και δεν ακολουθούν την δημοσιογραφική δεοντολογία δεν μπορεί να είναι συνάδελφοί μου. Δεν λέω ότι εγώ είμαι ο καλός ή ο άμεμπτος προς Θεού, αλλά σίγουρα αυτά που κάνετε εσείς δεν τα έχω κάνει.

4. Μπορεί να σας ξενίζει το γεγονός ότι υπερασπίζομαι κάποιον που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον μου, γιατί ενδεχομένως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά εγώ αυτό έχω μάθει να κάνω γιατί το θεωρώ υποχρέωση μου. Το να με λοιδορείτε ακόμα και για αυτό το θεωρώ εκ των ουκ άνευ.

5. Δεν λειτουργώ ως εισαγγελέας αλλά ως πολίτης ευνομούμενης χώρας. Όποιον προσβάλλει, συκοφαντεί, διαπομπεύει, ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα κάποιου, είμαι υποχρεωμένος να τον ψέξω και να τον καταγγείλω. Όσον αφορά την δεοντολογία καλύτερα μην αναφέρεσθε σ’ αυτήν. Δεν σας συμφέρει. Γιατί η δεοντολογία δεν είναι ακορντεόν να την προσαρμόζουμε κατά το δοκούν όπως μας βολεύει. Και που είδατε γραμμένο ότι θα πρέπει να θίγεται προσωπικά κάποιος για να προβεί σε καταγγελία; Αν βλέπατε έναν να πυροβολεί κάποιον άλλο τι θα κάνατε; Δεν θα τον καταγγείλατε;

6. Για τη σχέση μου με τον συνδυασμό «Δυνατή Πόλη» δεν απαντώ γιατί γνωρίζετε κι εσείς ότι αποτελεί γελοιότητα. Εξ άλλου πουθενά στο δελτίο τύπου δεν γίνεται αναφορά στο όνομά μου. Αλλά εσείς το συνδέετε επειδή έτσι έχετε μάθει να κάνετε. Δεν σας παρεξηγώ.

7. Ευχαριστώ για την προστασία που μου παρείχατε μη δημοσιεύοντας την επιστολή μου αλλά σας βεβαιώνω ότι δεν τη χρειάζομαι γιατί έχω μάθει να προστατεύω ο ίδιος τον εαυτό μου και μάλιστα κατά τον καλύτερο τρόπο.

8. Τέλος οφείλω να σας συγχαρώ που αναλαμβάνετε προσωπικά την ευθύνη για όσα ποινικά κολάσιμα δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς στο έντυπο και την ιστοσελίδα σας σε βάρος της κυρίας που φωτογραφίζατε στο προηγούμενο άρθρο σας. Έτσι θα προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία γιατί δεν θα καθυστερήσει η αρμόδια αρχή στον εντοπισμό των υπευθύνων.

Ευχαριστώ που με παρακολουθήσατε
Νίκος Παρασκευάς

Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΗΕΑ”