“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “Πληρώνουν  κονδυλοφόρους για να τους γλύφουν”

Από το γραφείο τύπου της παράταξης του κ. Γιάγκα «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» λάβαμε Δελτίο Τύπου που στάλθηκε και στις υπόλοιπες εφημερίδες της πόλης μας με το οποίο απαντά σε ανάρτηση του ηλεκτρονικού εντύπου  «Δικαιοσύνη Σήμερα» με τίτλο «Σχόλιο για αήθη επίθεση σε συνδημότη μας» που δημοσιεύτηκε παραμονές Χριστουγέννων.

Στο «Σχόλιο», που δεν έφερε υπογραφή, είχε απαντήσει και ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ κος Νίκος Παρασκευάς, που δημοσίευσε η εφημερίδα μας, αλλά η «Δικαιοσύνη δεν το δημοσίευσε.

Η παράταξη του κου Γιάγκα  αφού άφησε να περάσουν οι γιορτές επανέρχεται σήμερα και στηλιτεύει αυτή την πρακτική αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Στο έντυπο της λογοκρισίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί και να ακουστεί ο αντίλογος. Θάβεται κάθε αντίθετη άποψη» και επίσης ότι: «Φοβούνται την αλήθεια, τις αποκαλύψεις και την κριτική γι΄ αυτό περιχαρακώνονται, βάζουν στεγανά, φιμώνουν τις διαφορετικές φωνές και προσπαθούν να ελέγξουν τον τύπο»

Ολόκληρο το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 2-1-2021

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥ

Παραμονή  Χριστουγέννων, στο γνωστό χωρίς αρχές και δικαιοσύνη έντυπο της πόλης μας, εμφανίστηκε ανυπόγραφο άρθρο με το οποίο επιτίθεται σε πρόσωπα της παράταξής μας με υπονοούμενα,  συκοφαντίες  και απειλές, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα.

Σίγουρα δεν το έχει γράψει ο εκδότης.  Δεν φημίζεται για τη συγγραφική του δεινότητα. Για άλλες δουλειές είναι ικανός αυτός.

Ο αρθρογράφος  δεν είχε το θάρρος να υπογράψει τα γραφόμενά του.  Δεν έχει τη γενναιότητα να πει το όνομά του. Φοβάται την αποκάλυψη της γρήγορης νιό(ω)της του και τη σύγκριση. Φοράει  την κουκούλα της ντροπής  και επιτίθεται  κατά δικαίων και αδίκων. Υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του αφεντικού και των ομοίων  του. Έρχεται όμως η στιγμή της αποκάλυψης και της λογοδοσίας.

Βλέπετε, στο έντυπο της λογοκρισίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας, δεν επιτρέπουν  να δημοσιευτεί  και να ακουστεί ο αντίλογος. Θάβεται  κάθε αντίθετη άποψη.

Νομίζουν τα τρωκτικά ότι θα μας κλείσουν το στόμα και θα πάψουμε να μιλάμε για να κάνουν χωρίς αντίδραση τις «δουλειές» τους.

Βρωμίζουν τον τόπο με αήθεις πρακτικές, εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του κόσμου και εκμαυλίζουν συνειδήσεις.

Έχουν καταστρατηγήσει κάθε νομιμότητα. Προσλαμβάνονται κυρίως κολλητοί και γυμνοσάλιαγκες κατά το δοκούν, με φωτογραφικές διαδικασίες. Απαγορεύουν σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, με πολλαπλάσια προσόντα, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας με αξιοπρέπεια και ενοχλούνται από την κριτική μας. Τέτοια κοινωνία θέλουν. Υποταγμένη.

Πληρώνουν  κονδυλοφόρους για να τους γλύφουν και να παρουσιάζουν το μαύρο,  άσπρο.  Για να εμφανίζουν το τίποτα, τεράστιο.

Φοβούνται την αλήθεια, τις αποκαλύψεις και την κριτική γι αυτό περιχαρακώνονται, βάζουν στεγανά, φιμώνουν τις διαφορετικές φωνές και προσπαθούν  να ελέγξουν τον τύπο.

Για να καλύψουν την ιδιοτέλειά τους φτιάχνουν εικόνα διαφορετική από αυτή που πραγματικά είναι και τους ενοχλεί, τους τσούζει  που υπάρχουν άνθρωποι που τους αποκαλύπτουν.

Γι αυτό επιτίθενται με πάθος  και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κυριαρχία και το χαλιφάτο τους.  Γιατί έτσι βλέπουν την Αγία Βαρβάρα χαλιφάτο που το διοικεί και αποφασίζει ο Χαλίφης τους.

Εμείς θα ασκούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα να ελέγχουμε την εξουσία, να εκφράζουμε την άποψή μας, να τεκμηριώνουμε τη θέση μας και να ενημερώνουμε τους πολίτες.

Έχουμε μάθει στη ζωή μας να αγωνιζόμαστε. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ό,τι καταφέραμε, το κατακτήσαμε.

Παρακαλούμε για λόγους δεοντολογίας να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή.

Γραφείο τύπου

Δυνατής Πόλης.