Ενοποιείται η Επιστρεπτέα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και καταβάλλεται τον Ιανουάριο


Δεν θα καταβληθεί τελικώς Επιστρεπτέα 5 τον Δεκέμβριο, καθώς αιτήσεις και πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Ο σχεδιασμός για «κάθε-μήνα-Επιστρεπτέα» άλλαξε ξαφνικά στα μέσα της εβδομάδος, όταν διαπιστώθηκε ότι τα 600-800 εκατ. ευρώ που θα δίνονταν ως Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 τον Δεκέμβριο, «έφυγαν» ήδη τον Νοέμβριο για την Επιστρεπτέα 4 λόγω της υπέρογκης συμμετοχής.

Για την ακρίβεια, αντί για 1,2 δισ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί, η Επιστρεπτέα 4 θα φτάσει πλέον στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Για τη συνέχεια, η Επιστρεπτέα 5 του Δεκεμβρίου συγχωνεύεται με την Επιστρεπτέα 6 που θα επακολουθούσε το 2021.

Έτσι όσοι έχασαν την Επιστρεπτέα 4 λόγω τζίρου στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου και περίμεναν να εισπράξουν τον Δεκέμβριο τα τουλάχιστον 500+500 ευρώ της Επιστρεπτέας 5 (χαμηλότοκο δάνειο + μη επιστρεπτέα ενίσχυση), θα χρειαστεί να αναμένουν έως τον Ιανουάριο πια, για να κάνουν ξανά αιτήσεις .

Στην νέα Επιστρεπτέα 5 το κριτήριο χορήγησης θα είναι πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ολόκληρο το τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και όχι μόνον ο μήνας Νοέμβριος όπως διαφαινόταν ότι θα συμβεί.

πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – Κωστής Πλάντζος