Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος για το μνημείο στην πλατεία του Προφήτη Ηλία

Το μνημείο στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, έχει ανεγερθεί προς ενίσχυση της μνήμης του ένδοξου παρελθόντος των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης.

Την πρωτοβουλία για την αποκατάστασή του, η οποία γίνεται με προσοχή και μελέτη, η οποία χρειάζεται τον απαιτούμενο χρόνο ανέλαβε ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος σε συνεργασία με τον σπουδαίο καλλιτέχνη κ. Λαλέ ο οποίος το φιλοτέχνησε, αφού δυστυχώς η προηγούμενη δημοτική αρχή, το άφησε διαλυμένο καταστώντας το επικίνδυνο για τους επισκέπτες της πλατείας.

Δεν προσφέρονται όλες οι περιστάσεις για μικροπολιτική.

Ας θυμηθούμε πότε κατασκευάστηκε αυτό το έργο αλλά και πολλά άλλα στο δήμο μας. Ας θυμηθούμε και την κλοπή της σφαίρας , το κομψοτέχνημα έξω απο το δημαρχειο, “η μοναχική πορεία του κόσμου” ή και τα μέρη απο το γλυπτό της πλατείας 19ης Μαίου.

Ο σεβασμός του Δημαρχου κ.Μίχου για την τέχνη και την ιστορία που έγραψε ο ελληνικός λαός δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η δε απόδοση ευθυνών στο πρόσωπό του, τη στιγμή που εκείνος δρομολόγησε και συντονίζει όλες τις ενέργειες για την επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση, ενώ η προηγούμενη δημοτική αρχή αδιαφόρησε, υπερβαίνει τα όρια της λογικής.

Ας τιμήσουμε την ημέρα όπως της αρμόζει.

Δεν είναι μόνο γρανίτης και πέτρα ένα μνημείο. Είναι πολύ περισσότερα. Είναι το ερέθισμα διέγερσης της μνήμης και ανάκλησης της γνώσης. Κι αν υπάρχει ένα μήνυμα που διαχέει το συγκεκριμενο έργο, είναι αυτό της δύναμης της συλλογικής προσπάθειας του λαού μας. Ας το σεβαστούμε όλοι, χωρίς ανώφελες υπομνήσεις σε μιαν ανύπαρκτη ολιγωρία της δημοτικής αρχής.