Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2422 νέα κρούσματα – 63 νεκροί σήμερα, στους 443 οι διασωληνωμένοι

 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2422 νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Στους 63 οι νεκροί σήμερα, στους 443 οι διασωληνωμένοι.

Σήμερα ανακοινώνουμε 2422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

4685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου

Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

Παράταση φαίνεται στο δεύτερο lockdown που ισχύει εδώ και περίπου 10 μέρες σε όλη την Επικράτεια. Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που να αφήνουν περιθώριο για να βγούμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου.

Κάτι που φαινόταν εδώ και μέρες επιβεβαιώνεται τελικά από επίσημα χείλη. Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές τα έως τώρα στοιχεία του κορονοϊού δεν αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου συνεπώς, οδεύουμε ολοταχώς προς παράταση των μέτρων.

Όπως τονίζουν ανώτατες πηγές, σε λίγες μέρες θα φανεί η καμπύλη της πορείας του κορονοϊού ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο τουρισμός αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι, ο τουρισμός δεν έφερε το β κύμα του κορονοϊού σε καμία περίπτωση.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι τα μέτρα δεν άργησαν και σε όλη την Ευρώπη τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν ίδια ενώ και στην χώρα μας ακολουθήθηκαν πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαικές χώρες ενώ τα στοιχεία θέλουν την χώρα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Επιπλέον τονίζουν πως ανάλογα της ελαφράς ανόδου και της σταθεροποίησης που εμφανιζόντουσαν στα κρούσματα λαμβάνονταν μέτρα λίγο – λίγο, ακολουθώντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Ξαφνικά όμως υπήρξε μία απότομη έξαρση και ο ιός έγινε εκθετικός.

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στην Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως για την κατάσταση που θα ακολουθήσει είχαν προειδοποιήσει από καιρό, καθώς εκεί υπήρξε πρόβλημα με την νυχτερινή διασκέδαση και τα πάρτυ ενώ τονίζουν πως ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι, πάει προς τα πίσω η κουβέντα για το άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης ενόψει και των Χριστουγέννων. Πλέον, οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας έτσι ώστε η παράταση που θα δοθεί στο lockdown να είναι μικρή και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος για να χαθούν τα Χριστούγεννα.

Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

Σχέδιο διακομιδής ασθενών με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Σχέδιο διακομιδής ασθενών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ακόμα και με τρένα, επεξεργάζονται οι Αρχές. Η οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προβληματίζει τις Αρχές, οι οποίες αναζητούν λύσεις για την περίθαλψη ασθενών κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Open TV, στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο διακομιδής ασθενών από την Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αττικής με τρένα.

Το συγκεκριμένο σενάριο, εξετάζεται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν αεροκομιδές από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αν χρειαστεί, σύμφωνα με το Open TV.

Κορονοϊός: Χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη, τι έδειξαν τα λύματα

Εν μέσω πολέμου με τον κορονοϊό, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται η πρώτη αχτίδα ελπίδας για τη νίκη. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμη και ήδη σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου υπάρχουν αισιόδοξα στοιχεία.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης για επιπέδωση της καμπύλης.

«…Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση.

Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς», είπε.

πηγή: Dikaiologitika.gr