Προοδευτική » Ψυχρολουσία από Θεοδωρικάκο για Δημοτική Αστυνομία και Παρακαταθηκών και Δανείων

Ψυχρολουσία από Θεοδωρικάκο για Δημοτική Αστυνομία και Παρακαταθηκών και Δανείων


Δεν πρόκειται ούτε προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων να γίνουν, ούτε εκπαιδεύσεις, ούτε νέες αρμοδιότητες σε θέματα ΚΟΚ να λάβουν οι δήμοι, αλλά όπως δήλωσε σήμερα στην Συνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΠΕΔΕ Στερεάς ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος: «όπου δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν διοικητικοί υπάλληλοι για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας». Μια ρύθμιση που δεν έχει καμία σχέση με την συζήτηση που έχει ανοίξει ο ίδιος ο υπουργός από το καλοκαίρι μετά από τις πιέσεις που έχει δεχθεί από την ΚΕΔΕ.

Εκτός του ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αμφίβολο αν είναι υλοποιήσιμη καθώς θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους αφού κανένας δεν θα δεχθεί να αφήσει το γραφείο του και να βγει στους δρόμους εν μέσω πανδημίας, αφορά και δήμους που δεν έχουν δημοτική αστυνομία και προφανώς έχουν τεράστια έλλειψη προσωπικού και δυσκολία να διεκπεραιώσουν και τις εσωτερικές υποθέσεις. Εντωμεταξύ η ρύθμιση όπως ανακοινώθηκε παίρνει έναν εντελώς προσωρινό χαρακτήρα με χρονικό ορίζοντα αυτόν της πανδημίας.

Ομως η υπόθεση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ήταν η μόνη δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε ο κ. Θεοδωρικάκος στους αιρετούς. Και η αναγγελία για ένα ακόμη τρίμηνο παράτασης των δόσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απέχει πολύ από τις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ, αλλά και τις προτάσεις που είχε αποδεχθεί ο πρόεδρος κ. Δ. Σταμάτης για μείωση επιτοκίου και για ένταξη των δόσεων που δεν πληρώθηκαν σε ένα νέο δάνειο με αναδιαπραγμάτευση.

Πηγή: MyOTA.grα

Did you like this? Share it:

© 2020 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!