Εθνικό Θέατρο: Παρουσιάζει ζωντανά τις νέες παραστάσεις του μέσω live streaming

Δείτε πού και με ποιο αντίτιμο μπορείτε να τις παρακολουθήσετε

Τις παραστάσεις της νέας καλλιτεχνικής περιόδου που διακόπηκαν λίγες μόνον ημέρες μετά την έναρξή τους, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο μέσω live streaming. Δεδομένου ότι είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσουν οι θεατρικές σκηνές, ελήφθη η απόφαση να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει, ζωντανά, τις καινούργιες παραγωγές του από τα σπίτια τους, κρατώντας, με αυτόν τον τρόπο, ζωντανή την πολιτιστική επικοινωνία.

«Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική. Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε» υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

H πρώτη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο θα γίνει το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 20:30, με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ΄ εσάς που με ακούτε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.

Συντονιστείτε εγκαίρως καθώς η παράσταση παρουσιάζεται ζωντανά στη σκηνή και μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο.

Υπόθεση του έργου

Στο τελευταίο έργο της η Λούλα Αναγνωστάκη τοποθετεί τη δράση στο Βερολίνο του 2001. Η πόλη φλέγεται από συλλαλητήρια, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, συμμετέχει σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Στάθης Κόικας, Λάμπρος Κτεναβός, Aλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Αγλαΐα Παππά, Αρετή Πασχάλη, Ξένια Παυλοπούλου, Ελένη Ρουσσινού και Γιώργος Στάμος.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου – κωδικού πρόσβασης το οποίο κοστίζει 8 ευρώ.

Πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ