Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ Βαρβάρας (μέλος ΟΓΕ) τιμώντας την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την πάλη μας απέναντι στην πολιτική που και σήμερα θυσιάζει και μέσα στην πανδημία τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, που απαξιώνει τις ζωή και την υγεία των οικογενειών μας, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

 Τιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου ορθώνοντας το ανάστημά μας απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. Δε θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για να αναβαθμίσουν τα συμφέροντα των εταιριών που θέλουν να μοιραστούν την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και τις αγορές, που επιδιώκουν να βγουν πιο δυνατές την επόμενη μέρα της κρίσης. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

 Τιμάμε το Πολυτεχνείο συνεχίζοντας ανυποχώρητα τον αγώνα για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας που σκορπούν το θάνατο στους λαούς της περιοχής μας, για να μην χύνουν τα παιδιά μας το αίμα τους για να υπερασπίζουν ξένα συμφέροντα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μακριά από τη χώρα μας, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή, μια ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 Τιμάμε το Πολυτεχνείο επαγρυπνώντας απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και αποκαλύπτουμε το ρόλο τους για να στηριχθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Δίνουμε μαχητική απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Κανένας νόμος, κανένα διάταγμα δε θα σταματήσει την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δε θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο γύψο.

 Τιμάμε την επέτειο με την πολύμορφη συμμετοχή μας στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

13.11.2020

Το Δ.Σ