Φοροαπαλλαγή 50% για εργαζόμενους από εξωτερικό που θα έρθουν Ελλάδα


Στο τραπέζι της κυβέρνησης φορολογικά κίνητρα για να προσελκύσει φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης, στο Bloomberg, όσοι εργαζόμενοι μεταφέρουν στην Ελλάδα, από το εξωτερικό, τη φορολογική τους έδρας, θα δικαιούνται έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για 7 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα στελεχώσουν νέες θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν το 2021.

«Η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης κορωνοϊού ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα. Και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

Όπως τονίζει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα, έπειτα από περισσότερο από μια τετραετία λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις κυβερνήσεις της αριστεράς. Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται ‘κλειδί’ για την αλλαγή σελίδας στη χώρα που βγήκε από μια οικονομική κρίση διάρκειας 10 ετών που της κόστισε το 25% της οικονομικής της παραγωγής».

Το Bloomberg σημειώνει πως με το νέο σχέδιο κινήτρων, η ελληνική κυβέρνηση εστιάζει επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους που μπορεί να χρειάζεται να φύγουν λόγω του Brexit.

πηγή: Dealnews.gr