Σωτηροπουλος: “Κληρονομήσαμε κακοτεχνίες και ελλείψεις στα σχολεία απο τη διοίκηση Καπλάνη”

Ο Αντιδήμαρχος του παιδιού κ. Σωτηρόπουλος, απαντώντας  στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας (χωρίς να το αναφέρει) σχετικά με τους συνθετικούς τάπητες στα 4ο και 12ο Νηπιαγωγεία της πόλης μας, οι οποίοι είναι κουρέλια, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο ως απάντηση:

Αναδημοσιεύουμε και το άρθρο μας ΑΥΤΟΥΣΙΟ, για να δούμε τι γράφαμε.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν σαν εφημερίδα ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ποιος είναι διοίκηση στο Δήμο, αλλά η πόλη μας.

Εντοπίζουμε και καταγράφουμε το όποιο πρόβλημα και τίποτα άλλο και είναι πολλαπλή η φορά, που γράφουμε για το 4ο Νηπιαγωγείο.

Τι να κάνουμε να μη γράφουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν;

Πως πρέπει να δημοσιογραφούμε, κατακεραυνώνοντας τους προηγούμενους και  δοξολογώντας τους νυν;

Αυτή τη δουλειά μπορούν να κάνουν άλλοι στην  πόλη μας. Εξαπτέρυγα υπάρχουν…

Εμείς εντοπίζουμε και καταγράφουμε τα στραβά, τα κακά και τα ανάποδα, όπως κάνουμε δεκαετίες τώρα, ανεξαρτήτως Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής.

Το κείμενο του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου:

Βιάστηκαν ορισμένοι να επικαλεστούν τη δήθεν ολιγωρία του δήμου Αγίας Βαρβάρας στην αντικατάσταση τεχνητών δαπέδων σε νηπιαγωγεία. Μίλησαν για άθλια κι επικίνδυνη κατάσταση. Είναι σημάδι πολιτικής ελαφρότητας να μη θέλουν κάποιοι να δουν το έργο του δήμου στα σχολεία μας και να επιδιώκουν την μετάθεση ευθυνών. Αφού μπαίνετε στον κόπο να μιλήσετε, αποδώστε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Την αλήθεια τη γνωρίζετε πολύ καλά.

Την αποκρύπτετε όμως τεχνηέντως. Είναι η προηγούμενη δημοτική αρχή που έκανε προχειρότατες εργασίες με τα πιο φθηνά υλικά και φέρει την ευθύνη. Αναρίθμητες οι κακοτεχνίες. Όπως αυτές στο 12ο Νηπιαγωγείο που είχαν ως αποτέλεσμα την φθορά της μοκέτας λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή της! Αναξιόπιστες κατασκευές, με κακή υπόβαση, όπως στο 4ο νηπιαγωγείο, όπου δεν υπήρξε καν μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας για την κατασκευή, παρά δόθηκε με ανάθεση χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιος έφτιαξε το δάπεδο και πώς! Γιατί ”
“ξεχνάτε” να αναφερθείτε σε αυτά;

Η δημοτική αρχή του Λάμπρου Μίχου επιτέλους μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και απραξίας της προηγούμενης, ανέλαβε να εντάξει όχι μόνο τις ορατές δια γυμνού οφθαλμού κατασκευές – πασαλείμματα , αλλά και πολλές άλλες, σε εργολαβία για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο της κατακύρωσης του έργου και πάρα πολύ σύντομα θα αποκατασταθούν τα κακώς κείμενα που παραλάβαμε σε πολλά ακόμα σχολεία και νηπιαγωγεία . Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με ρηχή προσέγγιση.

Νομίζετε ορισμένοι ότι μπορείτε να επενδύσετε στη δήθεν αδιαφορία του δήμου και να κολακέψετε με θεατρινισμούς το ακροατήριο. Πλανάσθε. Γονείς και εκπαιδευτικοί, γνωρίζουν τις δράσεις του δημάρχου και των συνεργατών του υπέρ του δημοσίου σχολείου. Είστε τραγικοί, αν την ώρα που ο κόσμος κλονίζεται γύρω σας, ορέγεσθε ρεβάνς.

Εμείς από την άλλη επιλέγουμε να παράγουμε έργο ουσιαστικό και καίριο με σημείο αναφοράς τα παιδιά μας και μόνον αυτά. Το μήνυμα της δημοτικής αρχής είναι σαφές: Οι κάτοικοι της πόλης μας έχουν την διαβεβαίωσή μας πως οι επισκευές των σχολικών κτηρίων βρίσκονται για πρώτη φορά σε απόλυτη προτεραιότητα. Άλλοι ξέρουν από λόγια.

Εμείς όμως ξέρουμε από διοίκηση.