Προοδευτική

Επιστροφή απαγόρευσης κυκλοφορίας 21:00 με 5:00, μετά τα εκατομμύρια βραδινά SMS

Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε και πάλι η κυβέρνηση, αφού αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία των SMS στο 13033, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα μπουκώνει μετά τις 9 το βράδυ με μηνύματα για άσκηση.

Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο, το πρώτο του lockdown, εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια SMS στο 13033. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της καραντίνας, όπου ο μέσος όρος ήταν 2,9 εκατ.

Η κυβέρνηση βλέπει ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι, αλλά πρώτο της μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό το λόγο σκέφτεται να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα με σκοπό να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου: Από τις 9 το βράδυ, έως τις 5 το πρωί, χωρίς καμιά εξαίρεση

Η κυβέρνηση, λοιπόν, βλέποντας την άσκοπη χρήση SMS στο 13033 σκέφτεται να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως αποφασίστηκε η εναλλακτική της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ και μετά, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι στην περίπτωση που τα SMS στο 13033 ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια τότε θα σημαίνει χαλάρωση και εφησυχασμός. «Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και μετακίνηση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σύσταση στις εταιρείες να προχωρήσουν σε τηλεργασία

Παράλληλα, η εικόνας στους δρόμους της Αθήνας δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας και του lockdown. Η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πολίτων πάνε στις δουλειές τους. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση σκέφτεται να προβεί σε σύσταση προς τις εταιρείες που έχουν την δυνατότητα για τηλεργασία, να το πράξουν, με σκοπό έως τα Χριστούγεννα να μειωθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Στο Μαξίμου θέλουν πάση θυσία τις επόμενες εβδομάδες βελτίωση των δεικτών, ώστε να ανοίξει η αγορά και να μην ξεφύγει η ύφεση. Χριστούγεννα με lockdown θα επιφέρουν τεράστιο οικονομικό πλήγμα που θα έχει αντίκτυπο για πολλούς μήνες το 2021.

πηγή: Koyzoylo.gr

Did you like this? Share it:
Exit mobile version