Με τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα σκέφτονται μόνον παράταση της καταβολής των τελών κυκλοφορίας!


Ενώ η χώρα βρίσκεται στο δεύτερο lockdown και τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να αφαιρέσει από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους μήνες που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Και όχι μόνον αυτό. Τη στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις -πλην εξαιρέσεων- αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, ακόμα και πληρωμής μισθών και δανειακών υποχρεώσεων, θα μπορούσε να ήταν μια ανάσα η αφαίρεση από τα τέλη κυκλοφορίας των μηνών που δεν μπορούσαν να κινηθούν.

Αντ’ αυτού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δέχεται -όπως αναφέρεται- εισηγήσεις και εξετάζει «σοβαρά» το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Αντί δηλαδή οι ιδιοκτήτες των ΙΧ να πληρώσουν τα τέλη στις 31 Δεκεμβρίου να έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν δύο μήνες αργότερα, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του δεύτερου lockdown, το οποίο έχει πλήξει οικονομικά αρκετά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως και να έχει η λογική της κυβέρνησης είναι καθαρά εισπρακτική, προσπαθώντας να διαφημίσει την μετάθεση της καταβολής ως ευεργετικό μέτρο ενώ στις περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και στα περισσότερα νοικοκυριά ο τζίρος και τα εισοδήματα έχουν μειωθεί, αν δεν έχουν μηδενιστεί.

πηγή: Documento