Χρειάζεται επειγόντως κλάδεμα το δένδρο στην οδό Παπαφλέσσα…

Στη φωτογραφία μας εμφανίζεται το πελώριο δένδρο το οποίο είναι εντός του οικοπέδου της Αποστολικής Διακονίας, αλλά τα κλαδιά και τα φυλλώματά του, έχουν ξεπεράσει το πλάτος της οδού Παπαφλέσσα και κοντεύουν να φτάσουν στο μπαλκόνι της απέναντι κατοικίας.

Γράφαμε αρχές του μήνα, για πολλοστή φορά σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν πεζοί, από τα κλαδιά που σπάνε και πέφτουν κάτω, με κίνδυνο τον τραυματισμό τους.

Ιδιαίτερα μαθητών που κατευθύνονται ή αποχωρούν από το σχολικό συγκρότημα.

Δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα προχθές Δευτέρα, ένα κλαδί να σπάσει και να πέσει επάνω σε σταθμευμένο όχημα προκαλώντας του ζημιές, λίγα μέτρα από την οδηγό και το ανήλικο παιδί της, που εάν προσγειωνόταν επάνω τους θα τους είχε τραυματίσει σοβαρά, λόγω του αυξανόμενου βάρους που ανακτά κατά την πτώση.

Δεν είμαστε νομικοί για να γνωρίζουμε ποιός είναι υπεύθυνος για το κλάδεμά του. Πιθανότατα να είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο είναι φυτεμένο.

Η ευθύνη όμως του Δήμου απέναντι στην ακεραιότητα και την ασφάλεια των κατοίκων αυτής της πόλης, πως διασφαλίζεται;

Όπως για τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή καθαρίζει εγκαταλελημμένα βρώμικα οικόπεδα και έχει και την αρμοδιότητα να γκρεμίζει ετοιμόρροπα ακίνητα, έτσι και σε αυτήν την κραυγαλέα περίπτωση, οφείλει να προστατέψει τους πολίτες αυτού του Δήμου, αλλά και τους περαστικούς από το σημείο αυτό.

Κάθε επιπλέον καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη και επικίνδυνη, όταν μάλιστα έχουν επισημανθεί δημόσια οι κίνδυνοι επανειλημμένα και έχουμε και περιστατικό.

Η Αποστολική Διακονία έχει ενημερωθεί από το δήμο γραπτά, πριν το προχθεσινό συμβάν, για την ανάγκη κλαδέματος του δένδρου και τι πρόκειται να κάνει;