Δελτίο Τύπου: Η Νέα Δημοκρατία (Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού) στον ΠΕΣΥΔΑΠ – ΔΙΚΕΠΑΖ

Η αντιπροσωπεία της Γραμματείας, με την γραμματέα Πίστη Κρυσταλλίδου και τον συντονιστή φιλοζωίας Σίμο Χριστοφάκη, επισκέφθηκε τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κατσαντώνη.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους χώρους προσωρινής διαμονής των ζώων, το κτηνιατρείο, τη μονάδα διοικητικής υποστήριξης και τις άλλες υποδομές και συζήτησε με τους γιατρούς, νοσηλευτές και φροντιστές σχετικά με τη νοσηλεία των αδέσποτων ζώων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις περιπτώσεις κακοποιημένων ζώων που νοσηλεύονται στο ΔΙΚΕΠΑΖ

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν αναλυτικά από τη διοίκηση για το σύνολο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος που αναπτύσσονται στο Σύνδεσμο

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ευχαρίστησε θερμά την αντιπροσωπεία για το ενδιαφέρον, τόνισε ότι οι 19 δήμοι – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ κάνουν το καλύτερο δυνατό, μέσω του ΔΙΚΕΠΑΖ, για τη φροντίδα των αδέσποτων και ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκε ο αριθμός των 40,000 ζώων που νοσηλεύτηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ από την ίδρυση του το 2003.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της γραφειοκρατίας, της υποχρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων, της ανάγκης επικαιροποίησης της νομοθεσίας, της ασφάλειας προσωπικού καθώς και σε θέματα υποδομών και εξοπλισμού. Επιπλέον όπως είπε είναι σε εξέλιξη ευρύτατο πρόγραμμα αναβάθμισης του εξοπλισμού του ΔΙΚΕΠΑΖ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Η Πίστη Κρυσταλλίδου και ο Σίμος Χριστοφάκης αναγνώρισαν ως εξαιρετικά σημαντικό το έργο που επιτελεί ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο περιβάλλον και το ΔΙΚΕΠΑΖ στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Με βάση τη διαπίστωση αυτή δήλωσαν τη συμπαράσταση και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων .

Τέλος, τόνισαν ότι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τα αδέσποτα καθώς και η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη που μετατρέπει σε κακούργημα το βασανισμό των ζώων είναι ενδεικτικά του ενδιαφέροντος της Νέας Δημοκρατίας.


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452
Please consider the environment before printing this e-mail