Τι… ξέχασαν οι 62.000 φορολογούμενοι που θα πάρουν «ραβασάκι»

Πρόκειται για περίπου 62.000 φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν το 2015 δηλώσεις φορολογίας για το έτος 2014. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτοί οι φορολογούμενοι θα λάβουν εντός των προσεχών ημερών ειδοποιητήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με τα οποία θα καλούνται να καταβάλουν εφάπαξ, εντός 30 ημερών, υπέρογκα ποσά φόρων προσαυξημένα με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι παραλήπτες των ειδοποιητηρίων θα έχουν την εναλλακτική επιλογή να υποβάλουν οι ίδιοι εκπρόθεσμες δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2014 μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, ώστε να γλιτώσουν τα «χαράτσια» του εκτιμώμενου φόρου και να πληρώσουν ποσά φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι ίδιοι για τα εισοδήματα του έτους 2014.

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα κληθούν να πληρώσουν, επιπλέον, και πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων, από 100 έως 500 ευρώ και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής φόρων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θέλουν να προσδιορίσουν και με τεκμαρτό τρόπο τα φορολογητέα εισοδήματα του 2014 των παραβατών φορολογουμένων.

Με βάση τα προσδιορισθέντα κατ’ εκτίμηση ποσά εισοδημάτων οι αρμόδιες ΔΟΥ θα έχουν υπολογίσει και τα ποσά του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που οφείλουν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι! Ειδικά δε σε όσους εκ των φορολογουμένων αυτών άσκησαν επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός του 2014 οι αρμόδιες ΔΟΥ θα έχουν επιβάλει και τέλος επιτηδεύματος, ενώ σε όσους κατείχαν ορισμένα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας κατά τη διάρκεια του 2014 θα έχουν επιβάλει και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

πηγή: ΤΟ ΧΡΗΜΑ