ΧΑΟΣ κάτω από τη γέφυρα. Εδώ και χρόνια κατεστραμμένος ο αποχετευτικός αγωγός

Η λέξη ΧΑΟΣ ίσως να μη δίνει ακριβώς την εικόνα που υπάρχει κάτω από τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη.

Ο κεντρικός αγωγός ο οποίος μετέφερε τα όμβρια ύδατα από το παρακείμενο ρέμα αλλά και τους γύρω δρόμους είναι κατεστραμμένος εδώ και χρόνια και όλο αυτό το διάστημα τα νερά που κατευθύνονταν σε αυτόν “έτρωγαν” το υπέδαφος της γέφυρας και έχουν δημιουργήσει μια τεράστια λιμνοθάλασσα κάτω από αυτήν και από τα πέδιλά της.

Το συνεργείο που ανέλαβε τη δουλειά της εκτίμησης του αντιπλημμυρικού έργου “σήκωσε τα χέρια ψηλά” μπάζωσε ότι είχε σκάψει κάτω από τη γέφυρα και αποχώρησε.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μας δήλωσαν. Αντλούσαμε την περασμένη Παρασκευή τα νερά που υπάρχουν αλλά αυτά δεν μειώνονταν. Όλο το υπέδαφος είναι μια λασποθάλασσα. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο μακρυά έχει διαβρωθεί το υπέδαφος. Μπορεί να είναι είκοσι μέτρα – τριάντα ή ακόμα περισσότερα.

Ο αγωγός που περνάει κάτω από τη γέφυρα έχει καταστραφεί ολοσχερώς και ΔΕΝ επισκευάζεται.

Η Περιφέρεια με τους μηχανικούς της ανέλαβε να κάνει μελέτη για το νέο έργο που θα χρειασθεί να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τον Φλεβάρη ενώ πρέπει να βρεθεί άλλος “δρόμος” για τον καινούργιο αγωγό που θα κατασκευαστεί, αφού είναι απαγορευτική η διέλευση του κάτω από τη γέφυρα.

Βέβαια η κατασκευή νέου αγωγού δεν λύνει το πρόβλημα αφού τα νερά έχουν “καταφάει” το υπέδαφος και η ποσότητά τους παραμένει εκεί και είναι απροσδιόριστη.

Σημειώνουμε πως ίσως να υπάρχουν ευθύνες από τους υπεύθυνους του αποχετευτικού έργου όταν αυτό κατασκευάστηκε, πράγμα που το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας πρέπει να διερευνήσει.