Υπόγεια λιμνοθάλασσα κάτω από τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη. Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στο έργο

Πολλά κυβικά νερού έχουν δημιουργήσει μια υπόγεια λιμνοθάλασσα στο υπέδαφος της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη.

Νερά που δεν βρήκαν διέξοδο από την πρόσφατη νεροποντή (αφού η διάμετρος των αγωγών  αποχέτευσης ήταν μικρή και δεν μπορούσαν να  απορροφήσουν τον όγκο των υδάτων) με αποτέλεσμα αυτά να διοχετευτούν στο υπέδαφος δημιουργώντας αυτή την λιμνοθάλασσα.

Όσο το σκαπτικό μηχάνημα προχωράει στην αποκάλυψη του υπεδάφους τόσο τα νερά που αναβλύζουν είναι περισσότερα.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εκτιμηθεί το πλάτος του κουφώματος που έχει δημιουργηθεί, ενώ το βάθος ξεπερνάει τα πέντε περίπου μέτρα.

Πάντως γεγονός είναι πως ένα τουλάχιστον πέδιλο της γέφυρας βρίσκεται σε αυτή τη λιμνοθάλασσα χωρίς όμως να μπορεί να εκτιμηθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σωστή εκτίμηση του θέματος θα υπάρξει μόνο όταν αντληθούν όλα τα νερά και προσεκτικά πλησιάσουν οι ειδικοί τα πέδιλα της γέφυρας, για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών στην Αγία Βαρβάρα την Τετάρτη 17.12.2014

Νέα επιτόπου συνάντηση του Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα για την άμεση λύση του κυκλοφοριακού και της διευθέτησης των ομβρίων, στη γέφυρα που βρίσκεται στην οδό Στέφανου Σαράφη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος παρουσιάζοντας στον Αντιπεριφερειάρχη το ξεκίνημα των εργασιών στη γέφυρα Στέφανου Σαράφη τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας και ζήτησε το έργο που ήδη ξεκίνησε να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς για να ξεπεραστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τα ζητήματα διευθέτησης των ομβρίων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια, όπως είχε υποχρέωση, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου να αναλάβει την χρηματοδότηση τόσο του έργου αποκάλυψης των αγωγών που ήδη εκτελείται (ως πρώτη φάση) από τον δήμο, καθώς και τη μελέτη αποκατάστασης και το έργο της αποκατάστασης που αμέσως θα ακολουθήσει.

Τέλος συμφωνήθηκε από κοινού νέα επιτόπια συνάντηση πολύ σύντομα για την παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσης του έργου, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του καθώς το έργο αυτό, είναι έργο πρώτης ανάγκης για το Δήμο Αγίας Βαρβάρας.