Το αστέρι της ευχής, από τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας

Το Αστέρι της Ευχής

Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο εδώ και 14 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.

 

Το Αστέρι της Ευχής για τα σχολεία

Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και με το μήνυμα “τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά”, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!
Στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές με το πόσο των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα απλό χάρτινο αστέρι, με συμβολικό χαρακτήρα, γράφουν το όνομα τους και την ευχή τους και το κρεμούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή στολίζουν το σχολείο, την τάξη ή και το δωμάτιο τους.
Το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ανταμείβει τη συμμετοχή χαρίζοντας:
• Ένα επιπλέον αυτοκόλλητο αστέρι στο κάθε παιδί που συμμετείχε στο πρόγραμμα
• Μια επιστολή στον κάθε γονέα για τη συμβολή του
• Μαζί με το πιστοποιητικό συμμετοχής, στέλνεται επιπλέον και ενημέρωση για την ευχή του παιδιού που υιοθέτησε το σχολείο.

Αποφασίσαμε φέτος να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αυτό και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να βοηθήσουμε στην εκπλήρωση των ευχών, προσφέροντας χαρά, δύναμη, ελπίδα στα παιδιά που το χρειάζονται!