Το γραφείο του Πρωθυπουργού απάντησε στους Κρήτες για την προτομή – Το γραφείο δημάρχου ακόμα – Παρέμβαση Καπλάνη…

Γράφαμε προχθές σχετικά με το αίτημα της Ένωσης Κρητών της πόλης μας προς το Δήμο, για επανατοποθέτηση της προτομής του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, με αυτήν να “κυτάει” προς την κεντρική μας λεωφόρο, όπως είχε συμφωνηθεί.

Εκτός της τοποθέτησης της προτομής στο σωστό σημείο, η Ένωση ζητάει να μπει και η πινακίδα χαμηλά στη βάση της, στην οποία αναγράφονταν ο δωρητής του καλλιτεχνικού έργου.

Την επιστολή η Ένωση έστειλε σε διάφορους φορείς και πρόσωπα και εκτός του Δήμου προς ενημέρωση.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού απάντησε στην Ένωση, πως έλαβε την επιστολή της.

Το γραφείο του δημάρχου πάντως δεν έχει απαντήσει ακόμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Παντελή Πρεντάκη…

Η απάντηση του γραφείου του κ. πρωθυπουργού:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΛΑΝΗ

Σχετικά με το εν λόγω θέμα, ο π. Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης με ανοικτή επιστολή του, καυτηριάζει τη στάση του Δημάρχου:

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Άλλη μια περίτρανη απόδειξη της αδιαφορίας, της απαξιωτικής τακτικής και της άρνησης της δημοτική αρχής του κ. Μίχου να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί με τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας. Δεν κάνει πέρα μόνο την αντιπολίτευση του δήμου, το σωματείο εργαζομένων, τους διευθυντές, τα παιδιά αλλά και τους συλλόγους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση της απέναντι στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, η οποία από την περίοδο παράδοσης του νέου σταθμού μετρό στην πόλη μας (Ιούλιος 2020) προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον κ. Μίχο για την επανατοποθέτηση της προτομής του Ελ. Βενιζέλου στην προηγούμενη θέση της στην πλατεία της Παναγίας Ελεούσας”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΛΑΝΗ