Μάσκες -«κουκούλες»: Στον «αέρα» ο νέος διαγωνισμός ΚΕΔΕ – Και …μισό mea culpa Παπαστεργίου

«Στον αέρα» συνεχίζει να βρίσκεται ο διαγωνισμός της ΚΕΔΕ για τις μάσκες -κουκούλες. Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή του ενημέρωση προς το διοικητικό συμβούλιο που συνεδριάζει στο Καζίνο Λουτρακίου, ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου. Όπως είπε:

-Ναι μεν έχουν φτάσει, επιτέλους, οι προδιαγραφές για τις μάσκες από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών.

-Αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η νομική διαδικασία που θα ακολουθηθεί: Δηλαδή, αν θα συνεχισθεί ο ίδιος διαγωνισμός ή θα διεξαχθεί νέος! Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου ήδη έχει τεθεί το θέμα σε νομικούς όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται σχετική απάντηση. Πάντως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για το διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε μιλήσει για Οκτώβριο, Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι μέσα στον Οκτώβριο θα μοιραστεί η δεύτερη παρτίδα και η τρίτη παρτίδα μέσα στο Νοέμβριο.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά την εισήγησή του προχώρησε σε… μισή αυτοκριτική. Είπε, δηλαδή, ότι «αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω, θα πρέπει να το είχα ξανασκεφθεί (σ.σ. για το αν έπρεπε να αναλάβει η Ένωση τον διαγωνισμό)».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα υπήρξε και παρέμβαση Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για συλλογική ευθύνη.

Πηγή: Aftodioikisi.gr