Αποστολάρας προς Φέγγη: “Εργαστείτε αξιοκρατικά και κάνετε οτι λέει ο νόμος κι όχι οτι εσείς επιθυμείτε”

Μετά την αναλυτική αρθρογραφία μας, προχθές Σάββατο 3 Οκτωβρίου, σχετικά με το θέμα της επιλογής και πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο, ο κ. Φώτης Αποστολάρας, επανέρχεται με νέα ανοικτή επιστολή του και ενημερώνει την κ. Αλεξάνδρα Φέγγη και το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., σχετικά με την ερμηνεία των επιστολών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκείνης του Υπουργείου Πολιτισμού και της βαρύτητας που έχει η κάθε μία από αυτές.

Την προτρέπει δε, να μη παραπλανάει τον κόσμο που δε γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία.

Η ανοικτή επιστολή του κ. Φώτη Αποστολάρα έχει ως εξής:

3/10/2020

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.

Κα. Αλεξάνδρα Φέγγη και Δ.Σ

Μην παραπλανείτε τον κόσμο που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την νομοθεσία και την διαδικασία νόμιμης εκλογής της καλλιτεχνικής επιτροπής για την θέση του Καλ/κού Διευθυντή.

Σας ενημερώνω οτι το ΥΠ. Πολιτισμού πρέπει να εγκρίνει ή μή τα προσόντα του υποψηφίου βάσει νόμου και τίποτα άλλο.

Η απορριπτική απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έχετε αντιληφθεί, οτι ακυρώνει την απόφαση του Δ.Σ. και της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. για την θέση του Καλ/κού Διευθυντή κι όλες τις αποφάσεις που έχει πάρει η τριμελής επιτροπή και το Δ.Σ.

Αναφέρεστε στην ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως ζήτημα διαδικαστικό και ανούσιο, σας καταλαβαίνω, δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την έγκριση προσόντων απο το ΥΠ. Πολιτισμού, με την ακυρωτική απόφαση των διαδικασιών της αποκεντρωμένης για την θέση του Καλ/κού Διευθυντή.

Μην θριαμβολογείτε, η έγκριση του ΥΠ. Πολιτισμού έγινε 23/9/20 και η απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης 25/9/20, είναι θέμα χρόνου να την ανακαλέσει το Υπ. Πολιτισμού βάσει νόμου, μόλις του κοινοποιηθεί η απορριπτική απόφαση απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Έχετε βαρύτατες ευθύνες και οι παράτυπες ενέργειες κι αποφάσεις που έχετε πάρει είναι αυτές που θα τα τινάξουν όλα στο αέρα.

Εργαστείτε αξιοκρατικά και κάνετε οτι λέει ο νόμος κι όχι οτι εσείς επιθυμείτε.

Φ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑΣ