Αλεξάνδρα Φέγγη: “Εγκεκριμένος Διευθυντής του Ωδείου ο κ. Σταμάτης Μπερής”

Εγκεκριμένος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου ο κ. Σταμάτης Μπερής από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με το επισυναπτόμενο έγγραφο το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει τον Σταμάτη Μπερή, πρώην Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής, ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Αγίας Βαρβάρας.

Για πρώτη φορά στη ΔΗΚΕΑΒ έγιναν οι προσλήψεις με την εφαρμογή του νόμου περί καλλιτεχνικού προσωπικού, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια έμπαιναν από την πίσω πόρτα οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές αυθαίρετα χωρίς καμιά τυπική και σύννομη διαδικασία.

Εκ των δύο υποψηφίων, ο μοναδικός υποψήφιος που πληρούσε τα προσόντα της προκήρυξης, ήταν ο κ. Μπερής και το Υπουργείο έκρινε ότι οι ενστάσεις του κ. Αποστολάρα ήταν αβάσιμες καθώς βασίζονταν σε παλαιότερη νομοθεσία, ό,τι ακριβώς υποστήριζα εξαρχής.

Η Αποκεντρωμένη κολλάει σε μια τυπική διαδικασία έγκρισης της επιτροπής αξιολόγησης η οποία αποτελούνταν από έγκριτους και καταξιωμένους μουσικούς, ζήτημα καθαρά διαδικαστικό και ανούσιο, κάτι που δεν θα μας εμποδίσει όμως να προχωρήσουμε στον δρόμο της προόδου που χαράξαμε για την πόλη μας και δεν θα ικανοποιήσουμε αυτούς που θέλουν να τα δουν όλα να τινάζονται στον αέρα.

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ

Αλεξάνδρα Φέγγη

………………………..

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ