Ο Σύλλογος Γονέων του Α΄ Γυμνασίου, σχετικά με την κατάληψη των μαθητών στο σχολείο τους

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τους Α΄ Γυμνασίου της πόλης μας, ενημερώνει τους γονείς σχετικά με την κατάληψη των  μαθητών – παιδιών τους, τα αιτήματά τους και θέματα ασφαλείας που υπάρχουν από την αναρρίχηση ορισμένων από αυτά στα κάγκελα, θέμα που είχε θίξει και η εφημερίδα μας το πρωί.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αγαπητοί γονείς καλημέρα!

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα το πρωί το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των γονέων και κηδεμόνων στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών καθώς πολλά από αυτά αναρριχώνται στα κάγκελα προκειμένου να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο.

Οι καθηγητές καθώς και μέλη του Συλλόγου βρίσκονται από το πρωί στο σχολείο σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης, παραταύτα, λόγω του νεαρού της ηλικίας των μαθητών, χρειάζεται οι γονείς να είναι σε επικοινωνία με τα παιδιά τους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Τα αιτήματα για τα οποία διαμαρτύρονται περιλαμβάνουν την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, περισσότερα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στο σχολείο, την έλλειψη εκπαιδευτικών σε πολλά μαθήματα και τα γενικότερα προβλήματα και οι ελλείψεις στον τομέα της Παιδείας.