Δύο υπολογιστές από το Δ.Σ. του Συλλόγου του Α΄ Γυμνασίου, σε μαθητές


‘Ενημέρωση σχετικά με δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνάσιου Αγίας Βαρβάρας 2 καινούριων υπολογιστών σε μαθητές κατά την διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα.

Παρότι οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες, υπάρχουν άνθρωποι, ομάδες, σύλλογοι οι οποίοι με ζήλο και συνεχή αγώνα προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και με όποιο μέσο διαθέτουν τον συνάνθρωπο, την κοινότητα και εν γένει την κοινωνία μας.

Τον περασμένο Μάρτιο όταν ο κορωνοϊός έφτασε στην χώρα μας, η πολιτεία προληπτικά και μάλλον σοφά αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία ενώ την ίδια στιγμή γεννήθηκε η ανάγκη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συνεπώς η τεχνολογία πήρε τα ηνία και ο υπολογιστής έγινε το μοναδικό μέσο επικοινωνίας, διάδρασης και επαφής εκπαιδευτικών και μαθητών.

Δυστυχώς για κάποιες οικογένειες η αγορά ενός υπολογιστή ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να μην έχουν πρόσβαση στην πύλη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και συνεπώς να μείνουν εκτός συστήματος.

Την εν λόγω περίοδο, η Ένωση Γονέων της πόλης μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε όσες περισσότερες οικογένειες γινόταν μέσω χορηγιών και κάθε είδους δωρεάς από ιδιώτες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συλλέξει έναν μεγάλο αριθμό υπολογιστών και λοιπών αναλώσιμων τα οποία διατέθηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνάσιου Αγίας Βαρβάρας δεν έμεινε αμέτοχος σε αυτή την πολύτιμη προσπάθεια.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, δόθηκε το ποσό των 310 ευρώ από το ταμείο του, το οποίο διατέθηκε για την αγορά 2 ηλεκτρονικών υπολογιστών, προσφέροντας έτσι χαρά, ενθάρρυνση και υποστήριξη σε 2 οικογένειες της κοινότητας μας.

Γιατί όσο υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη!!!

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας