Ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, για τη νέα Σχολική χρονιά


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για το πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά που προοιωνίζεται ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία.

Με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές ουσιαστική και γόνιμη διαδρομή στον χώρο της γνώσης… Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη, υπομονή και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους… Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους.. Ιδιαίτερα για σας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη και οι μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και με την παρότρυνση των γονιών τους και των διδασκάλων τους κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση. Γιατί η ουσιαστική μάθηση και η γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Ελπίζουμε ότι με διαρκή συνεργασία όλων, πολιτείας, δημοτικής αρχής, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, μπορούμε να έχουμε το εκπαιδευτικό σύστημα με τη δυναμική και τη ποιότητα που χρειάζεται και δικαιούνται τα παιδιά μας για να κυλήσει ομαλά και η φετινή σχολική χρονιά που σίγουρα δεν είναι σαν τις προηγούμενες..

Ευχόμαστε, λοιπόν, στους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς υπομονή επιμονή καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!!!

Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας