Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς

ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η ομάδα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας εύχεται σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Δυστυχώς φέτος το πρώτο κουδούνι, μας βρίσκει όλους ανήσυχους. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι στην πρώτη φάση της πανδημίας κράτησαν , όχι μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την κοινωνική συνοχή, επιφορτίζονται τώρα ένα δυσβάστακτο έργο με την πολιτεία αδιάφορη απέναντι στα αιτήματα τους.

Η κυβέρνηση, παρά τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ασφαλούς έναρξης των σχολείων.

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην πόλη μας τα σχολεία ανοίγουν με πολλά προβλήματα και με μεγάλη προχειρότητα .

Οι ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας δημιουργούν αμφιβολίες για τη δυνατότητα συμμόρφωσης με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την καθαριότητα στα σχολεία.

Η προετοιμασία των σχολικών μας μονάδων γίνεται κυριολεκτικά στο παραπέντε.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν, κάνοντας αγώνα δρόμου, να παρακολουθήσουν τις οδηγίες που έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας και αυτές στο παραπέντε.
Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για γονείς και κηδεμόνες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Το σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων, σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης υπάρχουν και την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να διδάξουν σε αυτά.

Το άνοιγμα των σχολείων φέτος είναι συνυφασμένο με την υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονιών και εν τέλει όλων μας.

Θα διεκδικήσουμε όσα πρέπει, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να μην ακυρωθεί εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία αντιμετώπισε την κατάσταση η πολιτεία.

Καλή σχολική χρονιά! Με υγεία και ελπίδα!