Ο Σύλλογος γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου ζητά να μην αλλάξει η καθαρίστρια και να πάει ακόμα μία…

Οι τοποθετήσεις από τη Διοίκηση του Δήμου, των Σχολικών καθαριστριών και οι αλλαγές σε άλλα σχολεία από εκείνα που επί χρόνια καθάριζαν, έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα.

Μάλιστα ακόμα και στο διαδίκτυο και στην προσωπική σελίδα του Δήμαρχου κ. Μίχου  υπάρχουν σχόλια, ορισμένα όμως “απρεπή” έως “εμετικά” για το ζήτημα που προέκυψε, τα οποία καταδικάζουμε.

Το θέμα πάντως είναι πως υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικό και οι αντιδράσεις που υπάρχουν έχουν βάση.

Σχετικά με το ζήτημα αυτό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, ανάρτησε το παρακάτω κείμενο, με το οποίο ζητά όχι μόνο την επιστροφή της επί σειρά ετών εργαζόμενης στην  καθαριότητα του Σχολείου, αλλά ένα επιπλέον άτομο για την ενίσχυσή του.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

“Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας, επιθυμεί την επανεξέταση της απόφασης για την αλλαγή τοποθέτησης της καθαρίστριας, που επί σειρά ετών εργάζεται στο σχολείο μας.

Εν μέσω πανδημίας και απουσίας διεύθυνσης (λόγω παραίτησης της διευθύντριας), η αλλαγή και της καθαρίστριας, στην παρούσα φάση, μόνο σύγχυση και αβεβαιότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το σχολείο, λόγω και του μεγέθους του, αλλά και των συνθηκών, χρειάζεται και δεύτερη καθαρίστρια και όχι απομάκρυνση της μόνιμης καθαρίστριας που γνωρίζει τον χώρο και τις ανάγκες του.

Σαν σύλλογος διεκδικούμε το καλύτερο για το σχολείο μας και θα θέλαμε τη συνεργασία του Δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος που προέκυψε.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σ.Γ.Κ του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας”