Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 χρόνων

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               11/9/2020

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 χρόνων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον δήμο μας συνάντηση του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου με υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΕΔ Αιγάλεω, την κα Χρυσούλα Μαρκεζίνη, αναπληρώτρια προϊσταμένη και την κα Δήμητρα Κωνσταντακοπούλου, σύμβουλο απασχόλησης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση από τον δήμο μας προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων 55-67 χρόνων, ώστε να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για ανθρώπους της πόλης μας, ανέργους που μπορεί να ανήκουν και σε ευάλωτες ομάδες, καθώς λόγω ηλικίας και μειωμένων προσόντων δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα σε κρίσιμη ηλικία να στερούνται το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Η συνάντηση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική και συζητήθηκαν τα βήματα της συνεργασίας ώστε να ωφεληθούν τα μέγιστα οι μακροχρόνιοι άνεργοι της πόλης μας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν συνεχή ενημέρωση από το γραφείο ενημέρωσης ανέργων του δήμου μας για την εξέλιξη και τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος.