Αγώνας δρόμου να παραδοθεί το Α΄ ΓΕΛ, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, που ξεκινάνε τα σχολεία…

Αγώνα δρόμου δίνουν τα συνεργεία του Δήμου για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα σχολεία της πόλης μας να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) καθαρά και ασφαλή.

Παρά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθυστερημένα, σε σχέση με άλλες σχολικές χρονιές, υπάρχουν εκκρεμότητες αλλού μικρές και αλλού μεγάλες.

Ιδιαίτερα προβληματίζει η κατάσταση στο Α΄ ΓΕΛ της πόλης μας, στο οποίο θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτόν οι εργαζόμενοι για να παραδοθεί στους μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, που θα κτυπήσει το κουδούνι.

Σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, η κατάσταση σε αυτό είναι οριακή.

Φωτιστικά δεν υπάρχουν στα ταβάνια των αιθουσών, καλώδια κρέμονται, οι αίθουσες με στρώματα σκόνης σε τοίχους και πατώματα, τζάμι σπασμένο από το σημείο που παλαιότερα είχαν εισέλθει διαρρήκτες, τα θρανία και τα καθίσματα  στοιβαγμένα σε διάφορους χώρους.

Γραφεία παραμερισμένα και ταβάνια αποκρουστικά και άβαφτα, χωρίς σοβάδες, με κάποιο υλικό καλυμμένες οι σιδηρόβεργες, τα τζάμια μέσα στη σκόνη, κουβάδες στους διαδρόμους και χρώματα, με λάστιχα και καλώδια χύμα, να συμπληρώνουν το σκηνικό.

Από το πρωί πάντως συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί τόπου και προσπαθούν να συμμαζέψουν την κατάσταση, προκειμένου το σχολείο να είναι έτοιμο τη Δευτέρα για να υποδεχτεί τους μαθητές.

Άραγε εάν τα μαθήματα ξεκίναγαν κανονικά την Δευτέρα που μας πέρασε τι θα γίνονταν;

Επειδή όμως τα μαθήματα ξεκινάνε την ερχόμενη Δευτέρα δεν “γκρινιάζουμε”, υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι γιαυτό.

Εμείς απλά ενημερώνουμε από πριν, τι συμβαίνει και όχι μετά Χριστό Προφήτες…