Αισθητήρες στη γέφυρα μετρούν την στατικότητά της

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε εχθές την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κάτω μέρος της Γέφυρας στην Στέφανου Σαράφη η οποία παραμένει κλειστή από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε πριν εβδομάδες και δημιούργησε ένα μεγάλο υπόγειο κρατήρα κοντά στα πέδιλα της.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης απαντώντας σε ερώτηση της κ. Σιαραμπή σχετικά με το πότε θα δωθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας αλλά και οι μαθητές των σχολείων, ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση της γέφυρας και της στατικής της.

Ανέφερε πως την γέφυρα επισκεύτηκαν συνεργεία τεχνικών του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΥΠΕΧΩΔΕ και μελέτησαν επί τόπου την κατάσταση.

“Επιπλέον τοποθετήθηκαν ειδικοί αισθητήρες οι οποίοι κατέγραφαν τις ταλαντώσεις της γέφυρας. Έως σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Παρ΄ολα αυτά θα γίνει και νέα αυτοψία και θα ελεγχούν εκ νέου τα πέδιλα της. Δεν κάναμε βιαστικές ενέργειες αλλά βαδίζουμε στα σίγουρα”, κατέληξε

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε αποχετευτικά κυρίως έργα κάτω από τη γέφυρα, προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια κατάσταση.