Τα προβλήματα του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Μετά από γραπτό αίτημα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, το οποίο όμως δεν συνυπέγραψαν οι κ.κ. Γιάγκας και Σωτηρόπουλος, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, τα προβλήματα που υπάρχουν στο 5ο Δημοτικό σχολείο.

Η κ. Νίκη Σιαραμπή η οποία ήταν και η εισηγήτρια του θέματος, αναφέρθηκε στο ιστορικό των προβλημάτων που έχουν εμφανισθεί εδώ και επτά χρόνια στο σχολείο, με καθίζηση του προαύλιου χώρου, με την εισροή υδάτων στο εκπαιδευτήριο κάθε φορά που βρέχει και με αποκορύφωμα την πτώση σοβάδων σε αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου.

Συνεχάρει τους γονείς που πήραν την πρωτοβουλία να κλείσουν το σχολείο έως ότου παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μαθητών, με την αποξήλωση των σοβάδων και από τις άλλες αίθουσες αλλά τόνισε πως το σχολείο έπρεπε να το είχε κλείσει ο Δήμος, προστατεύοντας τους μαθητές και δασκάλους.

Ζήτησε από το Δήμο να ασκήσει εντονότερες πιέσεις προς τον ΟΣΚ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο σχολείο και ζήτησε από τους γονείς να συνεχίσουν να πρωτοστατούν υπερασπίζοντας την ασφάλεια των μαθητών.

Ο Σύλλογος γονέων στη συνέχεια απαίτησε να ξεκινήσουν τα έργα χωρίς άλλες καθυστερήσεις και  ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα αποφασίσει αν το σχολείο είναι ασφαλές για να λειτουργήσει.

Ο δήμαρχος κ. Καπλάνης ενημέρωσε τους γονείς πως η δυναμική στάση τους αφύπνισε τον ΟΣΚ  και πως η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ και πως σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Όσον αφορά τους σοβάδες που ξηλώθηκαν από τις αίθουσες, ενημέρωσε πως θα αντικατασταθούν από ειδικό υλικό που στην ουσία θα είναι κάποιο είδους ελαστικής μπογιάς. Όσον αφορά τη στατική του κτηρίου σε περίπτωση σεισμού ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.