Πρωτοβουλίες για αδέσποτα τον Αύγουστο στο Αιγάλεω – Στην πόλη μας υπάρχει κάτι ανάλογο;

Σε συνεννόηση με φιλόζωους δημότες παραδόθηκε για μια ακόμη φορά μία σημαντική ποσότητα τροφών από τον δήμο Αιγάλεω για τα αδέσποτα της πόλης, παράλληλα, ο δήμος εξασφάλισε για τα αδέσποτα ζώα της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες, που τοποθετούνται σταδιακά σε σημεία του Αιγάλεω.

Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε πως η δράση αυτή είναι συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει ξεκινήσει ο δήμος το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχιστούν.

Ειδικά για τα αδέσποτα ζώα ο Αύγουστος άλλωστε είναι από τους πιο δύσκολους μήνες. Η προστασία των ζώων, όπως και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους σε όλο το Αιγάλεω, παραμένουν αποστολή της δημοτικής αρχής.

Εκτός του Δήμου Αιγάλεω, πολύ όμορφες ποτίστρες – ταΐστρες έχει τοποθετήσει και ο Δήμος Σίφνου (φωτο).

Με πραγματικό ενδιαφέρον θα φιλοξενούσαμε δράσεις και του δικού μας Δήμου, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε με κάτι χιλιάδες ευρώ για τον σκοπό αυτό…

Κάνουμε αναφορά στο παραπάνω διότι διαβάσαμε στο διαδίκτυο, στις 7 Αυγούστου την παρακάτω ανάρτηση, από το Φιλοζωικό Σωματείο Αγίας Βαρβάρας, όπως και άλλες νεώτερες αναρτήσεις που ζητά τροφές για τα τετράποδα:

“Ζητάμε απο ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, ενα στεγασμένο χώρο αυλή σκεπασμένη, ακατοίκητο οτι να είναι σπίτι η μαγαζί, για να μπορέσουμε να βάλουμε τα ΑΜΕΑ γατάκια.

Οι ανάγκες για τη φροντίδα γατιών, καθημερινά αυξάνονται, συνεχως υπάρχουν νέες γέννες, εγκαταλείψεις, χτυπημένα , τυφλά και ανάπηρα γατακια.

Ολα αυτά ζώα καπού πρεπει να φροντίζονται να τους γίνονται οι θεραπείες. Στον δρόμο, ολοι καταλαβαίνουμε δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ειμαστε πνιγμένοι, τα παριστατικά είναι παρα πολλά και τα σπίτια των ελάχιστων εθελοντών είναι γεμάτα.

Η φροντίδα των ζώων είναι ευθύνη όλων μας!

Ψάχνουμε ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση κάποιου χώρου η με κάποιο ΧΑΜΗΛΟ ενοίκιο, θα ηταν μεγάλη ανακούφιση για τα ΑΜΕΑ αδέσποτα γατακια να βρούν στέγη.

Σας χρειαζόμαστε να σταθείτε δίπλα μας!

Επικοινωνία: 6907180…

Σας ευχαριστούμε!

Ή ακόμα μία πιό πρόσφατη χθεσινή 11/8/20, η οποία αναφέρει:

Εχουμε μεγάλη ανάγκη αποπαρασιτικών για τ’ αδέσποτα που φροντίζει το Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα” κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει αντιπαρασιτικά προϊόντα:
Χαπια ενδοπαράσιτων, αμπούλες, σπρέι, χάπια εξωπαρασίτωσης, και κολάρα.
Χρεαζόμαστε την βοήθεια σας για να καταφέρουμε να προστατέψουμε τα βασανισμένα κορμάκια από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια που τα τρώνε.
Υπάρχει ακόμη ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για τροφή κίττεν…ο πληθυσμος τους εχει ανέβει..στα ύψη!
Δεν προλαβαίνουμε να ταίζουμε γατάκια! SOS!!!
Και η παραμικρή βοήθεια είναι πολύτιμη για τα ζωάκια μας.
Σας ευχαριστούμε!
Οποιος θέλει να προσφέρει, ας επικοινωνήσει με τη σελίδα ή ας καλέσει στο 6907180…
Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα” 237/2012