Οι σαβούρες δεν πάνε διακοπές. Παραμένουν εδώ στην πόλη μας

Ξημέρωσε Δευτέρα 3 Αυγούστου και όσοι συμπολίτες μας, ακόμα παραμένουν στην πόλη μας και δεν έχουν φύγει για διακοπές θα βρεθούν μπροστά σε ένα γνώριμο περιβάλλον, με σαβούρες και άλλα αντικείμενα να είναι πεταμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Ότι μπορεί να φανταστεί κανείς θα συναντήσει σε κάθε γειτονιά σε κάθε περιοχή της πόλης μας.

Ο Δήμος ψήφισε έναν κανονισμό καθαριότητας, ο οποίος βασίζεται στα πρόστιμα και στις απαγορεύσεις, αλλά αυτό που λείπει από αυτόν, είναι η γενικότερη φιλοσοφία για το περιβάλλον και την πόλη που ζούμε και η πειθώ, όχι η απειλή.

Ο κανονισμός φανταζόμαστε θα μοιραστεί, όπως προτείναμε άλλωστε, σε καταστήματα και οικίες, καλό θα ήταν όμως να μοιραστεί και ένα έντυπό προς τους κατοίκους της πόλης μας για τη σημασία της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, ιδιαίτερα μάλιστα αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε με τον κορωνοϊό κλπ.

Να μοιραστεί ένα έντυπο, ή να προλογίζεται ο Κανονισμός Καθαριότητας, με ειδικό κεφάλαιο, που με απλά λόγια να δίνει στον καθένα από εμάς να καταλάβουμε γιατί πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον, που να απευθυνόμαστε όταν χρειάζεται να πετάξουμε αντικείμενα και με ποιον τρόπο θα διατηρούμε την πόλη μας ανθρώπινη.

Όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν τα πάντα παντού.

Στρώματα, μπάζα, κουρτινόξυλα, ασφαλτόπανα, μικροέπιπλα και ντουλάπια.

Σε όλα τα σημεία της πόλης μας.

Στην Κάτω Αγία Βαρβάρα, στην Πάνω, στο Κέντρο. ΠΑΝΤΟΥ!!!

Οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί για μια ακόμα φορά να ανασκουμποθούν και να τρέχουν να καθαρίσουν την πόλη, έως ότου κάποιοι άλλοι από εμάς την ξαναβρομίσουν.

Σαβούρες υπάρχουν σε πάρα πολλούς δρόμους και αυξάνονται συνεχώς αφού επί μέρες δεν μαζεύονται:

Υπάρχουν στις: Οδούς Φλέμινγκ, Χανίων, Δεληγιάννη, Διγενή Ακρίτα, Θεμιστοκλέους, Χειμάρας, Καραΐσκακη, Δόξης, Δωδεκανήσου, Κακίσση, Κισσάμου, Ερεχθείου, Συγγγρόυ κ.α. Υπάρχουν κι αλλού.

Με τις φωτογραφίες δημοσιεύουμε και τους δρόμους για να διευκολύνουμε την υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να μη τα ψάχνει, αν κι απ΄ όπου περάσει πάνε σε σαβούρες θα πέσει…

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και όχι όλες.

Δίνουν όμως την εικόνα της πόλης μας και το περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά μας και εμείς.

Ας αφήσουν ορισμένοι τα παχιά και μεγάλα λόγια και ας καθαρίσουν την πόλη μας. Να την κάνουν ανθρώπινη. Τίποτα άλλο.

Μας έχουν πνίξει τα σκουπίδια. Δεν πάει άλλο!!!