» Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για το ολοκαύτωμα των Ρομά

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για το ολοκαύτωμα των Ρομά


Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για το ολοκαύτωμα των Ρομά με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη των 500,000 Ρόμα που αφανίστηκαν από τους Ναζί κατά τον Β Π.Π.

Δεν ξεχνώ το μνημείο πεσόντων και την θυσία Τσιγγάνων και Μη Τσιγγάνων στην Χαμοστερνα στον πρώην δήμο Ταύρου, Δεν ξεχνώ τον Έλληνα Τσιγγάνο Σαμποτέρ του Ελληνικού Στρατού Καπετάν Γύφτο – Μήτρου Βασίλη.

Δεν ξεχνώ την βοήθεια που παρείχαν οι Τσιγγάνοι στην Θεσσαλονίκη για να σωθούν εκαντοντάδες Έλληνες Εβραίοι προσποιούμενοι τους Τσιγγάνους, Δεν ξεχνώ και αγωνιζομε για μια κοινωνία με ισότιμη μεταχείριση, με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματα της !!!!!

Αγωνίζομαι κατά των διακρίσεων και κατά οποιαδήποτε μορφής καταπατήσεις της ελευθερίας και κατά του Ναζισμού και των ιδεών του !!

Οι Τσιγγάνοι είναι κομμάτι της ιστορίας και της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής και πολλές φορές το πλήρωσαν με αίμα όπως και οι υπόλοιποι συν Έλληνες και λαοί της Ευρώπης !!!!!!

Κωνσταντίνος Παϊτέρης

 

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!