Κορωνοϊός-ΠΟΕΔΗΝ: “Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα στο Θριάσιο”

Την ανησυχία της για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα κορωνοϊού στο Θριάσιο νοσοκομείο, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Μάλιστα στην καταγγελία της τονίζει χαρακτηριστικά ότι είναι «ίδια και περισσότερα με την κορύφωση της πανδημίας τον χειμώνα».

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τη δεδομένη χρονική περίοδο, σε αντίθεση με τον χειμώνα, νοσηλεύονται στην ίδια κλινική ύποπτα και διεγνωσμένα κρούσματα, με τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους.

«Σήμερα (χθες), μετά από εφημερία στο Θριάσιο, στην ίδια κλινική νοσηλεύονται 13 διεγνωσμένα περιστατικά στην κλινική, δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και 15 ύποπτα που περιμένουν τα αποτελέσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

«Προξενεί εντύπωση πώς το Θριάσιο νοσοκομείο δεν έχει εφοδιαστεί με μοριακό αναλυτή και στέλνει τα δείγματα για εργαστηριακή εξέταση στο Αττικό» καταλήγει η καταγγελία, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα βγαίνουν την επόμενη ημέρα, κάτι που εντείνει τον κίνδυνο διασποράς της νόσου.

πηγή: Aftodioikisi.gr