Εμμένουν στην καταγγελία τους περί παραποίησης της αλήθειας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαρόπουλο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ *

*Το κείμενο όπως διαμορφώθηκε από τη συνεργασία και των επικεφαλής κ. Θεόδωρου Βασιλάκου και κ. Μιχάλη Νικητάκη.

Παραποίηση της αλήθειας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαρόπουλο!

Κύριε Σαρόπουλε,

Με έκπληξη είδαμε στον τύπο δήθεν «απόφαση» του Δημοτικού συμβουλίου που εκδώσατε στις 30/10/2014,  η οποία αφορά στο ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων στο Δήμο μας, θέμα, που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 28/10/2014. Εμφανίζετε μάλιστα την πρόταση αυτή να έλαβε 14 θετικές ψήφους από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και να καταψηφίστηκε από 10 Δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Προκαλεί κατάπληξη η προσπάθειά σας να παραποιήσετε την αλήθεια. Αποτελεί βεβαίως συνέχεια της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που επιδείξατε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στάση, που ανάγκασε σύσσωμη την αντιπολίτευση, απλήρωτους εργαζόμενους και δημότες, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και αυτήκοοι μάρτυρες, να αποχωρήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το θέμα εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα των 11 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και βεβαίως αποτελούσε  επιθυμία και απαίτηση των απλήρωτων εργαζόμενων.

Εσείς ως πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου αντί εισήγησης, με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, μας στείλατε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της 14 Ιουλίου 2014.

Η Δημοτική αρχή αρνήθηκε κατ’ αρχήν να τοποθετηθεί στο πρόβλημα και ζήτησε να τοποθετηθεί και να πάρει θέση πρώτα η αντιπολίτευση, όπως και έγινε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μια πρόταση ακούστηκε μόνο κι αυτή ήταν η πρόταση των εργαζομένων, και έχει ως εξής:

1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

2. Την μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας μας

3. Την άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ποσού επιχορήγησης του Δήμου προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού).

4. Την εφαρμογή του Ο.Ε.Υ. που προβλέπει στο Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ενημέρωση σχετικά με χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία , όπως προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι, «ΚΗΦΗ», κλπ, μελέτη σχετικών προτάσεων και ανάληψη της ευθύνης οργάνωσης και υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών» (άρθ. 10, ΦΕΚ 2892/14.11.2013) και στο Τμήμα Παιδικών Σταθμών «που επιμελείται την παροχή ενιαίας προσχολικής αγωγής στα φιλοξενούμενα νήπια και βρέφη εφαρμόζοντας σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα με τις ισχύουσες διατάξεις και τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας» (άρθ. 11, ΦΕΚ 2892/14.11.2013). Αυτό σημαίνει ότι άμεσα ο Δήμος πρέπει να αιτηθεί στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τη μεταφορά των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, «Παιδικοί Σταθμοί» με το προσωπικό τους στο Δήμο.

5. Την έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, «Παιδικοί Σταθμοί» από τους Δήμους με σκοπό την παροχή αυτών των υπηρεσιών  από αυτούς, ως μόνιμες υπηρεσίες και όχι ευρωπαϊκά προγράμματα, που σημαίνει και μονιμοποίηση του προσωπικού του.

Αυτή την πρόταση υιοθέτησαν και ψήφισαν οι αντιπολιτευτικές δημοτικές παρατάξεις και αυτήν την αυτονόητη πρόταση αρνήθηκε να δεχθεί ο Δήμαρχος και να υπερψηφίσουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Εσείς αρνηθήκατε να διαβάσετε στο σώμα τη θέση της πλειοψηφίας παρά τις εκκλήσεις των ενδιαφερομένων.  Η διαμόρφωση εκ των υστέρων της θέσης της Δημοτικής αρχής αποτελεί επαίσχυντη πρακτική με τεράστιες πολιτικές και ηθικές διαστάσεις.

Σας προκαλούμε, κ. Σαρόπουλε, να φέρετε τα ηχητικά ντοκουμέντα της συνεδρίασης αυτής στο Δημοτικό Συμβούλιο προς απόδειξη της αλήθειας, διαφορετικά οφείλετε να παραιτηθείτε κρινόμενος ανεπαρκής και πολιτικά ακατάλληλος για τη θέση που κατέχετε. Κι αν δεν κάνετε τίποτα από αυτά, τότε οφείλει ο Δήμαρχος να ενεργήσει ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα αλλά και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι και ο Δήμαρχος συνηγορεί στην αυθαιρεσία και στον εμπαιγμό Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων και άρα συνυπεύθυνος στην εξαπάτηση όλων, ακόμη και των δημοτών που διάβασαν την κατασκευασμένη «απόφαση» σας.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών:

Θεόδωρος Βασιλάκος «Αγία Βαρβάρα – Όλοι μια Γειτονιά»

Γεώργιος Γεωργιαννάκης «Συμπαράταξη για τον Άνθρωπο και την πόλη»

Μιχάλης Νικητάκης «Αγία Βαρβάρα – Όλοι μαζί για την πόλη μας»

Νίκη Σιαραμπή – Μιχαλακάκου «Δημοτική Ενωτική Κίνηση»