Αντιδράσεις από Καπλάνη, Σαράντη και Μπίρμπα για τον τρόπο εκλογής προέδρου του ΑΣΔΑ

Δήλωση των Δημάρχων Αγίας Βαρβάρας

Γιώργου Καπλάνη,

Αγίων Αναργύρων – Καματερού  Νίκου Σαράντη

και Αιγάλεω  Δημήτρη Μπίρμπα

στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α.Σ. Δ. Α.

 

Είναι πάγια πρακτική σ’ όλη την ιστορία του Α.Σ.Δ.Α. πριν την εκλογή του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνεται διαβούλευση μεταξύ των Δημάρχων για την πολιτική και τη φυσιογνωμία του Συνδέσμου την προσεχή περίοδο.

Αυτή η πρακτική δεν ακολουθήθηκε φέτος. Παρά την κρισιμότητα της εποχής μας και τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρίσκονται η Δυτική Αθήνα, οι Δήμοι μας και ο ΑΣΔΑ. Δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για τη λειτουργία και τον προσανατολισμό του Συνδέσμου.

Αντίθετα, ακολουθήθηκαν υπόγειες διαδρομές και υπήρξαν επί μέρους συνεννοήσεις όχι με γνώμονα τους κοινούς μας στόχους αλλά την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σχεδιασμών.

Μια τέτοια εξέλιξη, η εκλογή Προέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής χωρίς να υπάρχει συναίνεση για τις πολιτικές στοχεύσεις που θέτουμε στον ΑΣΔΑ, θα αποβεί καταστροφική για τον Σύνδεσμο. Μέσα στο δυσμενές για την Αυτοδιοίκηση πλαίσιο που διαμορφώνουν οι πολιτικές των μνημονίων, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόμη πιο οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αθήνα, ο αγωνιστικός και διεκδικητικός προσανατολισμός του Συνδέσμου είναι απολύτως αναγκαίος. Η έλλειψη αυτού του προσανατολισμού θα μας κοστίσει όχι μόνον την απώλεια μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του ΑΣΔΑ.

Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια τέτοια πορεία. Ζητάμε την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ ώστε να διεξαχθεί η αναγκαία ουσιαστική πολιτική συζήτηση και καθορισμός φυσιογνωμίας, λειτουργίας και προσανατολισμού του Συνδέσμου. Και επιφυλασσόμαστε για την μετέπειτα συμμετοχή μας στον Σύνδεσμο, εφόσον κάποιοι επιμείνουν σήμερα  να προχωρήσουν μόνοι τους, διασπώντας για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια την ενότητα της Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Αθήνα.

Οι Δήμαρχοι

Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης

Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης

Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας