ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “…Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους πολυήμερους αγώνες των 27 εργαζομένων…”

Ο αντεργατικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου, που στρέφεται ενάντια των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου, δεν έχει τέλος!

   Συνεχίζει να κρύβεται από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή. Την ίδια ώρα που παρευρίσκεται στα εγκαίνια του Μετρό, σε συνθήκες απόλυτου “συγχρωτισμού” (κοινώς ο ένας πάνω στον άλλο), αρνείται να πραγματοποιήσει Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης λόγω κορονοϊού, κρύβονται δηλαδή πίσω από έναν υπολογιστή, κρύβονται στα λαγούμια τους! Τα επιχειρήματα του προέδρου του Δ.Σ κ. Βόσσου που φέρει σοβαρή ευθύνη για αυτή τη παρωδία, φαντάζουν τουλάχιστον αστεία, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και 2 μήνες έχουν ανοίξει σχολεία και παιδικοί σταθμοί, οι εργαζόμενοι παστώνονται σαν σαρδέλες για να πάνε στη δουλειά τους με την άθλια κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ.

   Σε διατεταγμένη υπηρεσία όλο αυτό το διάστημα, τοπικά μέσα “ενημέρωσης”, γνωστά για τις σχέσεις τους με τη διοίκηση Μίχου και την αντικειμενική τους δημοσιογραφία, έχουν πάρει εργολαβία την κατασυκοφάντηση των αγώνων των εργαζόμενων και την βρώμικη επίθεση σε δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να στηρίξουν την απαράδεκτη αντεργατική στάση του Δημάρχου που ασκεί έφεση στην απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η τακτική πολύ παλιά και τόσο γνωστή που μοιάζει να ως επανάληψη κακοπαιγμένης φάρσας.

   Τι είναι τελικά αυτό που φοβάται η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αντιδήμαρχοι με την παράταξη του Κ. Μίχου; Μήπως φοβούνται να κοιτάξουν στα μάτια τους 27 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και να τους πουν ότι δεν έχουν δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, ότι ύστερα από 14 και πλέον χρόνια που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στα παιδιά μας, σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους τους οδηγούν στην πόρτα εξόδου και την ανεργία! Μήπως φοβούνται να λογοδοτήσουν στις λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας για την κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής που θέλει τις ευαίσθητες κοινωνικές δομές χωρίς μόνιμο προσωπικό, εύκολα βορά στους ιδιώτες, ή ακόμη και ανύπαρκτες κοινωνικές δομές;

   Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους πολυήμερους αγώνες των 27 εργαζομένων, με την μαζική συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών, φορέων, συνδικάτων που έδωσαν το παρόν όλες αυτές τις μέρες στο πλευρό των εργαζομένων.

   Είναι ξεκάθαρο πια πως η Δημοτική Αρχή θέλει να περάσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική, την ίδια πολιτική που άλλωστε εφαρμόζει και το κόμμα που στήριξε τον Κ. Μίχο, η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας την πανδημία προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και των εργοδοτών, ξηλώνοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπώντας το δικαίωμα στην απεργία, χτυπώντας με το πρόσφατο νομοσχέδιο – έκτρωμα τις διαδηλώσεις και προσπαθώντας να βάλει στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού!

   Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Δημοτική Αρχή είναι το «φαίνεσθε»!

Γι’ αυτό και φρόντισαν να αποκρύψουν σύσσωμα όλα τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ειδικά την μέρα των εγκαινίων του Μετρό, μάλλον γιατί χαλούσε την “φιέστα” που ήθελαν να στήσουν χέρι – χέρι Δημοτική Αρχή και κυβέρνηση!

   Πίσω από τις εκδηλώσεις τους και τις φιέστες τους κρύβεται η πραγματικότητα που ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σκοπίμως προσπαθεί να αποκρύψει! Κρύβεται η ανασφάλεια των εργαζομένων, οι απαξιωμένες κοινωνικές δομές, οι φορομπηχτικοί νόμοι για τις λαϊκές οικογένειες και τα χαράτσια της Δημοτικής Αρχής.  Για την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, ο Δήμαρχος να ψάξει τις ευθύνες στην πολιτική της υποχρηματοδότησης από τις κυβερνήσεις  που και ο ίδιος υποστηρίζει ένθερμα.

   Δεν είναι κόστος, οι μισθοί των εργαζόμενων που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που προσφέρουν με την εργασία τους στις κοινωνικές δομές, όσο και αν κλαίγεται ο Δήμαρχος ότι αυτοί είναι το μεγάλο πρόβλημα για τα οικονομικά του Δήμου. Κόστος για το λαό μας, είναι τα εκατομμύρια που μοιράζει και αυτή η κυβέρνηση για την ευημερία των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια στιγμή που η ανεργία, οι απολύσεις, η αναστολές συμβάσεων, η απληρωσιά έχει γίνει καθημερινότητα για τους εργαζόμενους της πόλης μας.

   Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στέλνουμε μήνυμα στην Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Λάμπρο Μίχο ότι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!». Όσο και αν προσπαθεί με νομικίστικα τερτίπια να μας φιμώσει, γιατί «δεν συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις του», του λέμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους φορείς και τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με τις λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας!

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση