Στη Βουλή ο Κρίτων Αρσένης, το θέμα των 26 εργαζομένων στο Δήμο μας

Ο Κρίτων Αρσένης  βουλευτής με το ΜέΡΑ25, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το θέμα των 26 εργαζομένων στο Δήμο μας.

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Αρσένης: “Πρόταγμα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η μετατροπή των συμβάσεων των 26 εργαζομένων στο δήμο Αγ. Βαρβάρας”

Το θέμα των 26 εργαζομένων – συμβασιούχων σε προγράμματα ΕΣΠΑ του δήμου Αγ. Βαρβάρας, οι οποίοι έχουν πρωτόδικα δικαιωθεί, προκειμένου οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έθεσε ο Βουλευτής ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης σε επίκαιρη ερώτησή του.

Ο Κ. Αρσένης αναφέρθηκε στη μακρόχρονη προϋπηρεσία των υπαλλήλων (11 – 18 έτη), που έχουν επιλεγεί στην πλειονότητά τους από προκηρύξεις ΑΣΕΠ για ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση για το δήμο. «Θέλω να δεσμευθείτε ότι το πάγιο μηνιαίο κόστος περίπου 60.000 ευρώ θα καλυφθεί από την κεντρική διοίκηση» τόνισε ο Κ.Αρσένης και αναφέρθηκε στη δραματική μείωση άνω του 60% της χρηματοδότησης (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) των ΟΤΑ στη μνημονιακή εποχή.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μίλησε για «περιπτώσεις δήμων που φορτώθηκαν με δυσβάστακτα λειτουργικά κόστη (σσ με την αποδοχή μετατροπής των συμβάσεων εργασίας) λόγω των περιορισμών στις χρηματοδοτήσεις». Επισήμανε δε, ότι παρ’ όλα αυτά δεν έχει υπάρξει αίτημα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για αναθεώρηση των κριτηρίων διανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους.

«Οι εργαζόμενοι ήταν και είναι σε συν-χρηματοδοτούμενα προγράμματα και όσο τρέχουν τα προγράμματα μπορούν να παρατείνονται οι συμβάσεις» επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος

«Η κατάσταση ομηρίας, στην οποία έχουν υποπέσει χιλιάδες εργαζόμενοι, η ανησυχία για το εργασιακό αύριο, δεν εξαργυρώνονται στο αμφίβολο παρόν της προσωρινής απασχόλησης» τονίζει ο Κ. Αρσένης.