Εξετάζουν κατάργηση του εισιτηρίου

Την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Σχετική πρόταση έχει υποβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, σημειώνοντας ότι αναζητεί ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να καλύψει τα 19 έως 20 εκατομμύρια που αποφέρει ετησίως το εισιτήριο.

Ως πιο πιθανή επιλογή -είπε- εξετάζεται η αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 10 λεπτά ανά πακέτο και η αύξηση της τιμής των αλκοολούχων ποτών. Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε «αποτυχημένο» το μέτρο του πεντάευρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στα νησιά δεν το πληρώνει κανείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα έσοδα από την προτεινόμενη αύξηση στις τιμές των τσιγάρων θα πρέπει να προστίθενται απευθείας σε ειδικό κωδικό για την Υγεία. Σημείωσε δε ότι την προηγούμενη διετία το κράτος εισέπραξε από φόρους στον καπνό 2,5 δισ. ευρώ και από αυτά μόλις 9 εκατομμύρια κατέληξαν στο υπουργείο Υγείας.

Για τη διάταξη με την οποία το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γιατρών πηγαίνει από τα 65 στα 67 έτη, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τις ιατρικές εταιρείες, αλλά δεν γνωρίζει εάν θα ψηφιστεί. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Βορίδης δήλωσε χθες στο Μέγκα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή.

πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ