Μόνο 50.000 ευρώ η επιχορήγηση του Δήμου προς τη ΔΗΚΕΑΒ

Με μοναδική αρνητική ψήφο αυτή της κ. Νίκης Σιαραμπή, ψηφίστηκε εχθές στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑΒ ο προϋπολογισμός της για το 2015.

Σύμφωνα με την εισήγηση της πλειοψηφίας, η Δημοτική Επιχείρηση προϋπολογίζει να ενισχυθεί η ΔΗΚΕΑΒ με μόνο 50.000 ευρώ για ολόκληρο το 2015 από το Δήμο, για όλα της τα έξοδα.

Η κ. Σιαραμπή υποστήριξε πως το ποσόν είναι μικρό σε σχέση με τις δραστηριότητες της Επιχείρησης και τα διάφορα προγράμματα που καλείται να εκτελέσει και ζήτησε αυτό να διπλασιαστεί ώστε να μη προκύψει πρόβλημα ξανά στη μισθοδοσία των εργαζομένων, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο.

Μάλιστα υποστήριξε πως όταν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας προς ψήφιση, θα προσπαθήσει από άλλους κωδικούς να βρεί τουλάχιστον άλλες 50.000 ευρώ για την επιπλέον επιχορήγηση της ΔΗΚΕΑΒ από το Δήμο.

Εργαζόμενοι που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση επίσης χαρακτήρισαν μικρή την επιχορήγηση του Δήμου προς τη ΔΗΚΕΑΒ και ζήτησαν από το Δήμο να μπει μπροστά σε διεκδικητικούς αγώνες, σχετικά με τις επιχορηγήσεις των αρμόδιων φορέων προς την Επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Βόσσος απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους τους ζήτησε να δραστηριοποιηθούν μέσα από τα Συλλογικά τους όργανα και να επισκευτούν τα αρμόδια υπουργεία που είναι υπεύθυνα για την επιχορήγηση των διαφόρων προγραμμάτων, αρνούμενος όμως η ΔΗΚΕΑΒ ή ο Δήμος να πρωτοστατήσει στις όποιες κινητοποιήσεις, τις οποίες όμως θα στηρίξει.

Την πρόταση για την επιχορήγηση μόνο με 50.000 ευρώ της ΔΗΚΕΑΒ από το Δήμο ψήφισαν οι κ.κ. Βόσσος, Κλάδη, Γκόβα και Κοσμίδου.

Η κ. Κλάδη με την οποία συνομιλήσαμε και μας πληροφόρησε σχετικά με τη συνεδρίαση υποστήριξε πως οι προϋπολογισμοί δεν είναι πάντα ακριβείς και υπάρχει η δυνατότητα αναμόρφωσής τους.