Ανακοίνωση της Ένωσης Κρητών της πόλης μας για τους 27 εργαζόμενους του Δήμου μας

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2020 θα δοκιμάζονταν, μετά από τόσους και τόσους αγώνες, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο;

Το χρώμα του δέρματος να χαρακτηρίζει ξανά την αξία του ανθρώπου. Παγκόσμια σύμβολα πολιτισμού και συνένωσης, να γίνονται εργαλεία μίσους και διχασμού. Ή ακόμα κι αυτό, το αυτονόητα ιερό δικαίωμα στην εργασία, να ερμηνεύεται κατά το δοκούν!

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος”, νιώθουμε υποχρεωμένοι, στα πλαίσια των αρχών, των σκοπών και των αξιών, που μας επιβάλλει το καταστατικό μας και η 62χρονη ενεργός συμμετοχή μας στην κοινωνία της πόλης μας, να εκφράσουμε την πίστη μας στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, αλλά και της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας στους παιδικούς σταθμούς, στο “Βοήθεια στο σπίτι” και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που δοκιμάζονται εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;

Τους οφείλουμε τόσα χρόνια το μεγάλωμα των παιδιών μας και τη φροντίδα των γονιών και των παπούδων μας! Ακόμη και σε πολύ δύσκολες εποχές, ακόμη και σε πολύ δύσκολες συνθήκες!

Εκφραζόμαστε για να αμβλύνουμε και να ενώσουμε κι όχι για οξύνουμε ή να δικάσουμε. Τα Δικαστήρια δικάζουν κι αποφασίζουν. Οι Διοικήσεις, εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τους νόμους του Κράτους, κατά γράμμα κι ενίοτε κατά πνεύμα! Οι εργαζόμενοι οφείλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αδιάλειπτα, με συνέπεια, με αφοσίωση και εν κατακλείδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ας κάνει λοιπόν, ο καθένας, αυτό που οφείλει να κάνει, με αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ