Οι σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο – «Μάχη» θα δώσουν οι υποψήφιοι για μια θέση

«Πόλεμος» αναμένεται και φέτος για μία θέση στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές σχολές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτό παρατηρείται κάθε χρόνο μεταξύ των υποψηφίων, εξαιτίας, αφενός της πολύ υψηλής ζήτησης και αφετέρου ότι οι συγκεκριμένες σχολές είναι από τις ελάχιστες που οδηγούν άμεσα στον δημόσιο τομέα.

Έτσι και φέτος μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και μία σειρά άλλων τμημάτων τα οποία προσφέρουν θέσεις και στο Δημόσιο, όπως τα Παιδαγωγικά και τα καθηγητικά τμήματα και οι σχολές προσχολικής εκπαίδευσης (αν και εδώ παρατηρείται συνωστισμός).

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία των τελευταίων ετών και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση και άρχισε να κλείνει η «στρόφιγγα» των διορισμών για πολλούς κλάδους στο Δημόσιο, ολοένα και περισσότεροι αριστούχοι άλλαξαν επαγγελματική κατεύθυνση και στράφηκαν προς τις Στρατιωτικές σχολές.

Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, ειδικά για τις κορυφαίες Στρατιωτικές σχολές, δείχνουν ότι η εισαγωγή σε αυτές γίνεται μόνο με πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Αστυνομικές και σχολές πυροσβεστών κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο οι πρώτες προτιμήσεις.

πηγή: Αftodioikisi.gr