» Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” υπέρ των 27 εργαζομένων στο Δήμο μας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” υπέρ των 27 εργαζομένων στο Δήμο μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr
Αθήνα 09-07-2020

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του δήμου Αγίας Βαρβάρας για την μονιμοποίησή τους

Η κυβέρνηση δια στόματος του Υπ. Εσωτερικών (κ. Θεοδωρικάκου) διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Είναι προκλητικό ειδικότερα μέσα στην περίοδο της πανδημίας που οι εργαζόμενοι στους δήμους σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων κάλυψαν με αυταπάρνηση τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Τα χειροκροτήματα και προς αυτούς ξεχάστηκαν γρήγορα και έρχεται σήμερα η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας να κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 589/2020 τους μονιμοποιεί μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ.Λάμπρος Μίχος, απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, των συμβασιούχων, των κοινωφελών προγραμμάτων και των κάθε λογής ελαστικών μορφών εργασίας στερεί από το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας ,με την απόφασή του να ασκήσει έφεση, 27 μόνιμους υπαλλήλους. Η εκδικητική αυτή απόφαση έρχεται ως απάντηση της αγωνιστικής αντίδρασης όλων των εργαζομένων, οι οποίοι δεν υπέκυψαν σε απειλές και σε εκφοβισμούς καθώς υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και δεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, διεκδίκησαν την πληρωμή τους όταν έμεναν 4 μήνες και πλέον απλήρωτοι, αγωνίστηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτή είναι η τιμωρία.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές .Χαιρετίζουμε, συμπαραστεκόμαστε στο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που πάνω από 10-15 χρόνια παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Στεκόμαστε στο πλάι τους σε αυτόν τον αγώνα, όπως ακριβώς διεκδικούμε και την μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν τα τεράστια κενά στα δημόσια νοσοκομεία! Ο αγώνας μας είναι κοινός!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα σωματεία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ , την ΑΔΕΔΥ με την παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!